17.10.18

Poziv na događaj Global Children's Designathon

JCI Croatia organizira događaj Global Children's Designathon namijenjen djeci između 7 i 12 godina. Na radionici djeca se upoznaju s problemom, timski kreiraju i dizajniraju izume, grade prototipove koristeći tehnologiju. Radionica se održava 3. studenog 2018. u Zagrebu. Rok za prijavu je 25. listopada.

Imaš između 7 i 12 godina, jako voliš izume, timski rad i stalno razmišljaš kako bi svijet mogao biti bolji?

Onda je Global Children's Designathon pravi događaj za tebe! 
Prijavi se za sudjelovanje u Zagrebu i zajedno s više od 1000 djece iz 30 gradova diljem svijeta 3.11.2018. istovremeno dizajniraj rješenja za bolji i ljepši svijet! :) Pomoći će vam i stručnjaci mentori: Teo Drempetić Čonkić, Sanja Novak, Roberto Vdović, Jelena Petrović, Petra Ravlić i Kristina Škaler. 

Global Children's Designathon događaj pokrenut od strane nizozemske udruge Designathon Works, s ciljem promocije te jedinstvene metode učenja, koja kombinira Design Thinking i elemente makers pokreta. Na Designathon radionici djeca se upoznaju s problemom, timski kreiraju i dizajniraju izume, grade prototipove koristeći tehnologiju kao što su micro: bits, motori, LED lampice, propeleri, kotači i različiti reciklirani materijali i predstavljaju vlastita rješenja za stvarne globalne probleme pred publikom: svojim roditeljima i žirijem stručnjaka.
Cilj mu je uključivanje djece osnovnoškolske dobi u kreiranje održivije budućnosti, razvijanje njihove kreativnosti i kritičkog razmišljanja, povećanje tehnološke pismenosti i sposobnosti suradnje s drugima - vještine koje se smatraju ključnima za uspjeh u budućnosti i svijetu brzih promjena.

Tema ovogodišnjeg Global Children's Designathona je "Život na zemlji", 15. UN-ov cilj Globalnog održivog razvoja. Djeca će se upoznati s i rješavati probleme deforestacije odnosno smanjenja šumskih površina, bez kojih ne bismo imali čistog zraka ni kisika, a životinje i biljke ne bi imale gdje živjeti.

** PRIJAVE ** Pridruži nam se u Zagrebu i u timu s drugom djecom osmisli svoje rješenje. Prijaviti se možeš do 25.10. na sljedećem linku: https://goo.gl/He3vZw
Nakon svih zaprimljenih prijava i odabira sudionika obavijestit ćemo te o rezultatima, zajedno s uputama za uplatu kotizacije.

Održavanje Global Children's Designathona u Zagrebu podržavaju Veleposlanstvo kraljevine Nizozemske, Feria projekt, IBM Hrvatska, a partneri projekta su HUB385 i Zvona catering

Organizator: JCI Croatia
Vrijeme održavanja: 3.11.2018., 10-17 sati
Mjesto održavanja: HUB385, Petračićeva 6, Zagreb
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100 kuna, uključuje stručne facilitatore, T-shirt i ručak za djecu sudionike.

Više informacija pročitajte na facebook stranici događaja.

 
događanja