07.09.18

Okrugli stol ˝Kako ostvariti ravnotežu izravne i predstavničke demokracije?˝

U kontekstu zloupotrebe mehanizma referenduma za napad na prava manjina i ostvarivanje parcijalnih političkih interesa na štetu osnovnih demokratskih i ustavnih vrednota, sljedeće subote, na Međunarodni dan demokracije 15. rujna, GONG organizira raspravu/okrugli stol o primjerenoj ravnoteži izravne i predstavničke demokracije u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 10. rujna.

Okrugli stol pod nazivom ˝Kako ostvariti ravnotežu izravne i predstavničke demokracije?˝ održat će se 15. rujna 2018. od 10 sati do 13 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2) u Zagrebu.

Ovim skupom želi se okupiti stručnjake iz područja prava i politologije, predstavnike političkih i i nezavisnih institucija, političkih stranaka, civilnog društva i ostale zainteresirane javnosti s namjerom da, putem otvorenog dijaloga, a stavljajući u prvi plan javni interes, zajednički se traži prikladna ravnoteža predstavničkog i izravnog oblika demokracije u hrvatskom političkom sustavu.

Okrugli stol otvorit će prof. dr. sc. Nenad Zakošek, predsjednik Vijeća GONG-a, koji će predstaviti priloženu "Podlogu za raspravu", nakon čega će raspravu sudionika okruglog stola i pitanja iz publike moderirati Jelena Berković, izvršna direktorica GONG-a. Po završetku programa u 13 sati planiran je ručak.

Svoje sudjelovanje potvrdite  do ponedjeljka 10. rujna na josipa@gong.hr.

Više informacija o događaju pročitajte OVDJE.

 
događanja