13.05.19

Najava događanja za održivost planeta Zemlje

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) organizira događanje za održivost planeta Zemlje 21. svibnja 2019. u gradu Koprivnici. Događanje će započeti u 16:00 sati u Kinu Velebit prikazivanjem tri dokumentarna filma održive tematike: "Ekstraktivna industrija", "Industrije i radni uvjeti" te "Klimatske promjene i rješenja".

Nastavak događanja je u 17:00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" gdje će se održati otvoreni dijalog na teme obuhvaćene dokumentarnim filmovima, a u sklopu programa "Zelena knjižnica".

Cilj događanja je informirati javnost i potaknuti na razmišljanje o važnosti održivog investiranja i upravljanja za održivost planeta Zemlje, kroz ponajbolje primjere iz svijeta.

Prikazivanje dokumentarnih filmova je dogovoreno izravno s autorom Sasjom Beslikom, glavnim direktorom održivih ulaganja švedske Nordea Bank AB. Sasja Beslik je renomirani svjetski stručnjak iz područja održivih investicija i upravljanja. Proglašen je najboljim švedskim bankarom i savjetnik je Svjetskog ekonomskog foruma. Svojim radom i djelovanjem teži razvoju ekonomije na odgovoran način, zaštiti prirode i suživotu ljudi s prirodom.

Ključno je pitanje danas: Želimo li spasiti naš planet?

Izvor: uzorhrvatske.hr

 
događanja