20.03.19

Konferencija Podržimo održivo

Sudjelujte na konferenciji Podržimo održivo - konferenciji o prilikama za bolju Hrvatsku u organizaciji Hrvatske gospodarske komore koja će 25. ožujka 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti od 10 do 16 sati okupiti ključne aktere za primjenu Programa za održivi razvoj za 2030. Rok za prijavu je 22. ožujka 2019.

Podržimo održivo_sudjelovanjem na konferenciji o ciljevima održivog razvoja i prilikama za bolju i održivu Hrvatsku, ubrzajmo procese 25. ožujka 2019. od 10 do 16 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

Republika Hrvatska u srpnju ove godine treba izvijestiti Politički forum UN-a o održivom razvoju na visokoj razini o svojem napretku u ostvarenju 17 ciljeva održivog razvoja.

Iako toga možda još nismo svjesni, svi mi sudjelujemo u njihovu ostvarivanju i o svima nama ovisi u kojoj ćemo mjeri biti uspješni.

Pozivamo predstavnike svih sektora da sudjelovanjem na konferenciji pomognu u oblikovanju nacionalnog plana daljnje provedbe ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj.

Ciljevi konferencije:

  • senzibilizirati ključne aktere o važnosti kvalitetne pripreme prvog Dobrovoljnoga nacionalnog pregleda kojim Republika Hrvatska prvi put o svom napretku izvještava Politički forum o održivom razvoju na visokoj razini (High-level Political Forum), središnju platformu UN-a za praćenje i analizu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja na globalnoj razini. Rok za predaju gotovog izvještaja jest 14. lipnja 2019. godine
  • prenijeti neposredna iskustva predstavnika različitih sektora o primjeni i izazovima primjene ciljeva održivog razvoja te izradi dobrovoljnih nacionalnih pregleda
  • okupiti ključne aktere iz svih sektora, pojedince i organizacije radi provedbe multisektorskog i multidioničkoga konzultacijskog procesa o sadržaju prvog Dobrovoljnoga nacionalnog pregleda i postizanja konsenzusa o nacionalnim prioritetnim područjima djelovanja u vezi s ciljevima održivog razvoja
  • detaljnije razmotriti ulogu digitalne revolucije u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja
  • oblikovati preporuke za nacionalni akcijski plan u vezi s daljnjom primjenom ciljeva održivog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Saznajte više iz:

Podržimo održivo_ pozivnice

Podržimo održivo_programa

 
događanja