05.11.18

1. međunarodna konferencija o zelenim knjižnicama „Let’s Go Green!“

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu od 8. do 10. studenoga 2018. organizira 1. međunarodnu konferenciju o zelenim knjižnicama Let's Go Green!. Održavanje ove Konferencije dio je projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku čiji cilj je podizanje opće svijesti o važnosti zaštite i očuvanja prirodnih bogatstava Hrvatske kao bitnoga čimbenika nacionalne kulturne baštine.

U sklopu Konferencije pripadnici knjižničarske zajednice i ostali sudionici iz zemlje i inozemstva imat će priliku upoznati se s najnovijim kretanjima u području razvoja zelenoga knjižničarstva te razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse u tome kontekstu. U programu Konferencije svojim izlaganjima sudjelovat će i međunarodno priznati znanstvenici, stručnjaci i aktivisti u različitim zelenim područjima, i to iz Bugarske, Crne Gore, Ekvadora, Finske, Francuske, Hrvatske, Indije, Irana, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije i Švicarske.

Programom ove prve međunarodne konferencije o zelenim knjižnicama želi se postaviti odrednice i odrediti uvjete za usmjeravanje knjižničarske zajednice s obzirom na potrebu za knjižničnim sadržajima i programima usmjerenima na važnost i nacionalne i svjetske prirodne baštine te promicanjem i podizanjem opće svijesti o potrebi očuvanja okoliša i održivoga razvoja, kao i ojačati postojeća suradnja među baštinskim ustanovama razmjenom spoznaja o dosadašnjem i predviđenome socioekonomskom utjecaju njihovih programa na korisnike.

Suorganizatori su Konferencije Hrvatsko knjižničarsko društvo - Radna grupa za zelene knjižnice, a Konferencija se održava i uz potporu Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova (IFLA), Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Konferencija će biti otvorena 8. studenoga 2018. godine u 9.30 u predvorju Knjižnice.

Program Konferencije je dostupan OVDJE.

Više informacija pročitajte OVDJE.

 
događanja