• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.09.17
 

Otvoren poziv za URBACT III Mreže za transfer

Temeljem odluke Odbora za monitoring URBACT III programa, otvoren je poziv za prijavu Mreža za transfer, njih ukupno 25. Poziv je usmjeren na gradove koji su zainteresirani za prijenos već iskušanih dobrih praksi i koji su nagrađeni titulom URBACT-ove dobre prakse. Rok za prijavu je 10. siječnja 2018.

 URBACT
 
21.09.17
 

Objavljen natječaj za potprogram Kultura u kategoriji za potporu europskim projektima suradnje

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa. Rok prijave za projekte suradnje vezane uz Europsku godinu kulturne baštine 2018 je 22. studenog, a za manje i veće projekte suradnje rok za prijavu je 18. siječnja 2018.

 natječaj
 
21.09.17
 

Radionice o upravljanju projektnim ciklusom u svrhu bolje apsorpcije sredstava Europskog socijalnog fonda

Tijekom listopada i studenog 2017. održat će se osam radionica na temu upravljanja projektnim ciklusom u osam gradova u Republici Hrvatskoj. Rok za prijavu je 3. listopada.

 natječaj
 
21.09.17
 

Nacionalna zaklada organizira Tjedan filantropije u Zadru od 30. rujna do 2. listopada

Povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva, Nacionalna zaklada organizira Tjedan filantropije koji će se održati od 25. rujna do 2. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj dok će središnje događanje biti u Zadru od 30. rujna do 2. listopada 2017.

 tjedan filantropije
 
20.09.17
 

Dodijeljene nagrade najboljim autorima foto natječaja "Kretanje mojim gradom"

U sklopu panel rasprave "Inovacije za bolju mobilnost u gradu" 19. rujna 2017. proglašeni su dobitnici i dodijeljenje nagrade najboljim autorima foto natječaja "Kretanje mojim gradom", koji smo proveli šesti put, a drugu godinu zaredom organizirali u sklopu projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". Na najtečaj je pristiglo 66 fotografija od 37 autora. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, čestitamo dobitnicima, a ostalima želimo više sreće sljedeće godine.

 mobilnostZG
 
20.09.17
 

U Zagrebu održana panel rasprava "Inovacije za bolju mobilnost u gradu"

19. rujna 2017. u prostoru HKD Napredak, održana je panel rasprava "Inovacije za bolju mobilnost u gradu" u organizaciji ODRAZ-a u okviru projekta 'Dijalog o mobilnosti u Zagrebu' i mreže za održivu urbanu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. U sklopu rasprave, proglasili smo dobitnike 6. foto natječaja "Kretanje mojim gradom". ODRAZ je ovim događajem obilježio Europski tjedan mobilnosti.

 mobilnostZG
 
20.09.17
 

Raspisan natječaj za dodjelu nagrade Dignitas 2017

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava raspisuje natječaj za dodjelu nagrade Dignitas 2017 za najbolje edukatore u području ljudskih prava. Cilj dodjele nagrade je  promocija izvrsnosti edukatora za provedbu kvalitetnog poučavanja o ljudskim pravima, njihovo osnaživanje i motivacija za daljnji rad. Prijave su otvorene do 16. studenog.

 dignitas 2017