• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.08.19
 

Poziv predstavnicima srednjih škola i organizacija civilnog društva s područja Zagreba za sudjelovanje u modularnom trening-programu o održivom razvoju i organiziranju zajednice

Udruge Life Potential i ODRAZ u sklopu projekta "Održivi razvoj društva kreće od mladih", u razdoblju od rujna 2019. do travnja 2020. godine organiziraju besplatnu edukaciju za 25 predstavnika partnerskih škola i drugih zainteresiranih zagrebačkih srednjih škola i organizacija civilnog društva. U sklopu edukacije koja će se odvijati kroz pet modularnih trening-blokova, ODRAZ će nastavnike educirati o konceptu održivog razvoja i njegovoj važnosti za društvo, predstaviti im mogućnosti kako se škole mogu uključiti u održivi razvoj zajednice te na koji način nastavnici mogu prenijeti naučeno učenicima. Rok za prijavu je 13. rujna 2019.

 MladiZnajuOdrživo
 
19.08.19
 

Nacionalna zaklada raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški

Nacionalna zaklada je raspisala četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, udrugama iz Domovinskoga rata u RH koje djeluju na lokalnoj razini i udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini.

 natječaj
 
19.08.19
 

Kružno gospodarstvo: vrijeme je da potrošači pokažu svoju snagu

Mjere za promicanje razvoja kružnog gospodarstva u Europi dosad su bile usmjerene na proizvodnju, poticanje industrije na uvođenje kružnih poslovnih modela i plasiranje kružnih opcija na tržište. Sada su sazreli uvjeti da se u taj proces uključe i potrošači te da im se omogući da u svom svakodnevnom životu donose održive odluke o potrošnji, poruka je izvješća EGSO-a usvojenog u srpnju.

 Novosti iz EGSO-a
 
19.08.19
 

545. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 17. i 18. srpnja 2019. održana 545. plenarna sjednica Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
22.07.19
 

Otvorene prijave za Indeks ”Gradovi za jednakost”

Udruga gradova i Hrvatski pravni centar u okviru projekta Gradovi za jednakost otvaraju prijave za promicanje i identificiranje dobrih praksi gradova na području jednakosti. Prijave su otvorene do 2. rujna 2019.

 natječaj
 
21.07.19
 

Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka 2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora za provedbu projekata koji će doprinijeti održivom razvoju otoka.  Posebni cilj ovog Natječaja je podržati nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema poboljšanjem kvalitete života na otocima. Rok za prijavu: 6. rujna 2019.

 natječaj
 
19.07.19
 

Otvoren natječaj za zapošljavanje u HMRR-u

Hrvatska mreža za ruralni razvoj (HMRR) raspisala je natječaj za zapošljavanje na radnom mjestu: koordinatora - 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme (do povratka zaposlenice s rodiljnog/roditeljskog dopusta). Rok za prijavu je 6. kolovoza 2019.

 natječaj