• Naslovnica
 • 20.03.18

  ODRAZ započeo s provedbom EU projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"!

  Sudjelovanjem na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja", održanoj 19. ožujka 2018. u Kući Europe, ODRAZ je započeo s provedbom novog projekta financiranog iz Europ...

  saznajte više
 • 19.02.18

  Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2018.!

  Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već četvrtu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijati...

  saznajte više
 • 05.03.18

  U Kruševcu održana 5. Skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE i okrugli stol "Planiranje održive urbane mobilnosti"

  Grad Kruševac je 23. veljače 2018. bio domaćin 5. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, na kojoj se okupilo 80 članova Mreže - predstavnika gradova, ministarstava, fakulteta, instituta, udruga, poduzeća te drugih dionika koji se bave održivim prometom u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. ODRAZ ima ulogu Tajniš...

  saznajte više
 • 14.11.17

  Intervju s direktoricom ODRAZ-a

  Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje su akt...

  saznajte više
 • 24.10.17

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

  Je li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
23.03.18
 

SAFU objavio Priručnik za korisnike bespovratnih sredstava u okviru projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) izradila je novi "Priručnik za korisnike bespovratnih sredstava u okviru projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova", v. 2.0. U priručniku su opisana osnovna pravila za provedbu projekata te obaveze korisnika bespovratnih sredstava.

 zanimljivosti
 
22.03.18
 

Otvorena registracija za projekte: besplatan wi-fi za građane europe - wifi4eu

Europska komisija želi promovirati besplatnu Wi-Fi povezivost građana i posjetitelja u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javni objekti, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji širom Europe putem programa WiFi4EU u okviru CEF Telekoma. Proračun WiFi4EU programa iznosi 120 milijuna eura za razdoblje do 2019.

 EU fondovi
 
22.03.18
 

AEGEE-Zagreb organizira konferenciju Održivost i klimatske promjene

AEGEE-Zagreb organizira konferenciju Europe on track 5: Održivost i klimatske promjene, od 24. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu. Konferencija je usmjerena na temu klimatskih promjena i pametnih gradova uz poseban fokus na gospodarenje otpadom i osobnu održivost. Organizirat će se radionice osobne održivosti za srednjoškolce i studente te intervjui građana.

 događanja
 
22.03.18
 

MZOE organizira LIFE tematski info dan

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, kao nacionalna kontakt točka za Program LIFE Europske unije, organizira LIFE Tematski info dan 11. travnja 2018. u Zagrebu. Fokus Tematskog info dana bit će na tematskim prioritetima LIFE programa i aktualnim politikama zaštite okoliša, prirode i klime.

 događanja
 
22.03.18
 

INTERREG Europe – poziv na informativni dan i najava 4. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Interreg Europe, poziva na sudjelovanje na informativnom danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 4. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

 događanja
 
21.03.18
 

Mjere u području klime: trebamo poslati snažnu poruku nedržavnim akterima

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) u svojem mišljenju "Poticanje klimatskih mjera nedržavnih aktera" predlaže uspostavu europskog dijaloga čiji bi glavni cilj bio da rad na klimatskim promjenama postane privlačniji različitim nedržavnim akterima kako bi zaštita klime postala nova uobičajena praksa.

 Novosti iz EGSO-a
 
20.03.18
 

ODRAZ započeo s provedbom EU projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu"!

Sudjelovanjem na svečanoj dodjeli ugovora za projekte iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava "Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja", održanoj 19. ožujka 2018. u Kući Europe, ODRAZ je započeo s provedbom novog projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. Projekt u trajanju od 24 mjeseca provodit ćemo u partnerstvu s udrugom Life Potential te Ekonomskim i Grafičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

 OdraziSeZnanjem