• Naslovnica
 • 15.07.19

  Održan 1. PIIP Forum u okviru projekta ZgAktiv

  U Zagrebu je 11. i 12. srpnja 2019. održan 1. PIIP Forum, dvodnevna radionica razmjene ideja i pripreme projekata za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba. 37 sudionika s područja Grada Zagreba (predstavnici udruga, škola, fakulteta, ustanova, HZZ-a, Grada Zagreba i ZICER-a) na radionici je upoznato s natječajima u naja...

  saznajte više
 • 21.06.19

  U Kranju održan 4. CIVINET Forum

  Nakon Zagreba, Rijeke i Varaždina, četvrti po redu CIVINET Forum održan je 14. lipnja 2019. u slovenskom Kranju pod temom "Uključivanjem građana do promjene prometnih navika". Organizatori su bili Mestna občina Kranj i mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, čije je ODRAZ tajništvo. Na Forumu su predstavljeni primjeri uključivanja građana u proce...

  saznajte više
 • 13.06.19

  U Rijeci održan Trening o Planovima održive urbane mobilnosti SUMP 2.0

  U okviru projekta CIVITAS Prosperity, u Rijeci je od 3. - 4. lipnja 2019. uspješno održan trening o Planovima održive urbane mobilnosti za 20-ak predstavnika gradova i ostalih dionika iz Hrvatske koji su uključeni u integrirano planiranje prometa. Edukaciju su organizirali Grad Koprivnica, hrvatski partner projekta #CIVITASProsperity u sur...

  saznajte više
 • 13.06.19

  Direktorica ODRAZ-a u Rijeci održala predavanje o povijesti i konceptu održivog razvoja

  12. lipnja 2019. u Rijeci je održana konferencija ˝Održivi razvoj - Gdje smo sad?˝ u okviru projekta ˝Nova pravila igre˝. Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je održala predavanje o povijesti i konceptu održivog razvoja te sudjelovala u okruglom stolu.

  saznajte više
 • 10.06.19

  Studijsko putovanje u sklopu projekta Tik-tak, vrijeme je za kulturu

  U sklopu ODRAZ-ove ˝Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj˝, koja se provodila u sklopu projekta ˝Tik-tak, vrijeme je za kulturu˝, 6. i 7. lipnja je organizirano studijsko putovanje za predstavnike udruga i javnog sektora s područja Kutine. Sudionici su posjetili muzej Grada Šibenika, tvrđavu Sv. Mihovila i tvrđavu Barone.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
19.07.19
 

Otvoreno javno savjetovanje o Strateškom planu novog okvirnog programa Obzor Europa

Europska komisija otvorila je javno savjetovanje o dokumentu "Orientations towards the first Strategic Plan implementing the research and innovation framework programme Horizon Europe". Savjetovanje o navedenom dokumentu je dostupno putem upitnika. Za ispunjavanje ankete potrebno je oko 20 minuta. Rok za sudjelovanjem u savjetovanju je 8. rujna 2019.

 savjetovanje
 
18.07.19
 

Raspisan Natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je Natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge. Cilj natječaja je pružati potporu udrugama u njihovom radu, usklađivanju sa Zakonskim propisima, potpori pri prijavi projekata, razradi načina ostvarenja zacrtanih ciljeva te ostalim redovnim aktivnostima. Rok za prijavu je 1. kolovoza 2019.

 natječaj
 
18.07.19
 

544. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 19. i 20. lipnja 2019. održana 544. plenarna sjednica Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
18.07.19
 

EGSO spreman podupirati mjere finskog predsjedništva u području klime

Glavni je cilj finskog predsjedanja EU-om, koje je počelo 1. srpnja, da se Unija obveže na znatno smanjenje emisija kako bi se do 2050. postigla klimatska neutralnost. EGSO će podupirati mjere predsjedništva u području klime i nastaviti vlastiti rad na uspostavi okvira EU-a kojim bi se poticale inicijative u području klime pod vodstvom građana i zajednice.

 Novosti iz EGSO-a
 
17.07.19
 

Objavljeni prioriteti civilnog društva za Predsjedanje RH Vijećem EU

Završetkom višemjesečnog procesa konzultacija provođenih diljem Hrvatske u suradnji s organizacijama civilnog društva, a na kojima su sudjelovali predstavnici OCD-a, zainteresirani građani te pripadnici akademske zajednice, usuglašeni su prioriteti civilnog društva za Predsjedanje RH Vijećem EU.

 civilno društvo
 
17.07.19
 

Osnovne usluge trebaju biti dostupne svima

Bolja provedba europskog stupa socijalnih prava, s naglaskom na promicanju osnovnih usluga, bila je jedna od tema plenarnog zasjedanja u lipnju, na kojem su članovi usvojili samoinicijativno mišljenje o toj temi izvjestitelja Raymonda Hencksa i Krzysztofa Balona.

 Novosti iz EGSO-a
 
15.07.19
 

Održan 1. PIIP Forum u okviru projekta ZgAktiv

U Zagrebu je 11. i 12. srpnja 2019. održan 1. PIIP Forum, dvodnevna radionica razmjene ideja i pripreme projekata za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba. 37 sudionika s područja Grada Zagreba (predstavnici udruga, škola, fakulteta, ustanova, HZZ-a, Grada Zagreba i ZICER-a) na radionici je upoznato s natječajima u najavi, a razgovaralo se i o mogućim partnerskim projektima.

 ZgAktiv