• Naslovnica
 • 09.02.17

  Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2017.!

  Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja. Pozivamo vas da i ove godine isplanirate aktivnosti i promovirate svoju inicijativ...

  saznajte više
 • 16.05.17

  Pridružite nam se na okruglom stolu "Održivi gradovi i zajednice"!

  ODRAZ-Održivi razvoj zajednice i Udruga gradova u RH pozivaju predstavnike gradova i druge zainteresirane dionike na okrugli stol 5. lipnja 2017., tijekom kojeg želimo razmotriti ulogu gradova u ostvarenju ciljeva održivog razvoja. Okrugli stol organiziramo u sklopu projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu" i manifestacije Europski tjedan...

  saznajte više
 • 16.05.17

  Otvorene prijave za 2. CIVINET Forum u Rijeci!

  ODRAZ, kao Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE poziva na 2. CIVINET Forum, koji će se ove godine održati  9. lipnja u Rijeci.Tema Foruma je "Planiranje i upravljanje održivim prometom - planovi, projekti i realizacije". Forum je posvećen 11. Globalnom cilju održivog razvoja: Održivi gradovi i zajednice. Rok za prijavu je 2...

  saznajte više
 • 15.05.17

  Održan susret s građanima o kretanju i prometom Ilicom

  Nakon održanih susreta s građanima u šest gradskih četvrti o kretanju njihovim kvartom, posljednji susret održan je 9. svibnja 2017. za područje jedne od najduljih zagrebačkih ulica. Susret je bio dio programa festivala Projekt Ilica / Readymade Ilica, a najviše se razgovaralo o poboljšanju komunikacije između građana i Grada Zagreba.

  saznajte više
 • 28.10.16

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film "Građani znaju najbolje - sudjelovanje građana u odlučivanju"!

  Što motivira građane na sudjelovanje - financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo - problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive? Imaju li građani pravo sudjelovati u donošenju odluka koje će utjecati na njihov život, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
24.05.17
 

Otvoren poziv na EGP i Norveški fond za zapošljavanje mladih

Ured za financijske mehanizme Kraljevine Norveške i Europskoga gospodarskog prostora objavio je otvaranje poziva na EGP i Norveški fond za zapošljavanje mladih. Cilj ovog Fonda je podržati transnacionalne projekte koji promoviraju održivo i kvalitetno zapošljavanje mladih. Rok za prijavu je 1. kolovoza 2017.

 natječaj
 
23.05.17
 

Eko natječaj za vrtiće i škole „Otpad odvoji i nagradu osvoji“

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je poziv vrtićima i školama u Hrvatskoj da sudjeluju u edukativnom natječaju - Otpad odvoji i nagradu osvoji, organiziranom u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike. Nagradni natječaj otvoren je do 5. lipnja 2017.

 natječaj
 
22.05.17
 

ODRAZ na Danima socijalne i solidarne ekonomije u Dubrovniku

Udruga Deša iz Dubrovnika organizirala je 18. i 19. svibnja 2017. ovaj skup kao priliku za raspravu o važnosti socijalne i solidarne ekonomije, koja može imati važnu ulogu u borbi protiv siromaštva i promicanju održivog načina življenja. Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a održala je predavanje o održivom razvoju i Globalnim ciljevima održivog razvoja.

 OdraziSe
 
22.05.17
 

Nacionalna zaklada objavila poziv za iskaz interesa "Znanje bez granica"

Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim skupovima (A) i dolaskom međunarodnih stručnjaka u RH (B). Poziv je otvoren kontinuirano, do 10. studenoga 2017. godine, ili do iskorištenja planiranoga ukupnog iznosa sredstava (Kn 150.000,00).

 natječaj
 
19.05.17
 

Dan otvorenih vrata ODRAZ-a - posjetite nas!

U sklopu manifestacije "Dani otvorenih vrata udruga" otvorit ćemo u četvrtak 25. svibnja 2017. svoja vrata od 15:00 do 16:00 sati. Pridružite nam se u našem radnom prostoru i poslušajte o načelima i dionicima održivog razvoja i njihovim ulogama u postizanju održivijih lokalnih zajednica i društva. Razgovarajmo o Globalnim ciljevima održivog razvoja i njihovom utjecaju na lokalni razvoj.

 DOVU2017
 
19.05.17
 

U Osijeku održana završna konferencija projekta "Povjerenje u lokalnu filantropiju"

Regionalna konferencija "Povjerenje u lokalnu filantropiju" održana je u Osijeku 18. svibnja 2017. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta u kojem je ODRAZ partner Zakladi Slagalica. Marina Dimić Vugec iz ODRAZ-a je predstavila rezultate prvog istraživanja o individualnoj i korporativnoj filantropiji u Hrvatskoj. Istraživanje će se koristiti kao podloga za razvoj filantropije i održivost lokalnih zajednica.

 ODRAZ-ovi projekti
 
18.05.17
 

Informativne radionice za potencijalne korisnike tipa operacija 7.1.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima“

Ministarstvo poljoprivrede održava radionice za potencijalne korisnike tipa operacije 7.1.1."Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima" Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Korisnici tipa operacije 7.1.1. su općine i gradovi do 10.000 stanovnika. Radionice za potencijalne korisnike se održavaju u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

 informativne radionice