• Naslovnica
05.11.15

Naših 15 godina doprinosa promjenama i zalaganja za održivi razvoj

29. listopada 2015. smo u prostoru restorana "Maksimir" i ugodnom društvu 60-ak suradnika, partnera i prijatelja, svečano obilježili 15 godina djelovanja ODRAZ-a i zalaganja za održivi razvoj. Naravno, bilo je i radno - govorili smo o novim Globalnim ciljevima održivog razvoja, usvojenim na nedavno održanom skupu u New Yorku. Podsjetili s...

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
25.11.15
 

Nova brošura za poljoprivrednike!

Izdana je nova brošura za poljoprivrednike "Izravna potpora poljoprivrednicima i kontrola prije isplate" s detaljnim uputama o tome koje izravne potpore mogu ostvariti do 2020. i na koji način.

 ruralni razvoj
 
24.11.15
 

Otvorene prijave za nacionalni dopunski program Ruksak (pun) kulture za 2016. godinu

Cilj Poziva je razvoj programa Ruksak (pun) kulture, nacionalnoga dopunskog programa potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, namijenjenoga djeci i mladima. Rok za prijavu je 23. prosinca 2015.

 natječaj
 
23.11.15
 

Poziv na info dan o programu Erasmus+: Sport

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Hrvatski olimpijski odbor pozivaju predstavnike neprofitnih sportskih udruga, jedinica lokalne i područne samouprave, neprofitnih javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, razvojnih agencija i lokalnih akcijskih grupa na info dan o programu Erasmus+:Sport koji će se održati 15. prosinca 2015. u Zagrebu (MZOS, Donje Svetice 38) s početkom u 9:00 sati.

 informativna radionica
 
16.11.15
 

Industrija, pa zelena?

Institut za političku ekologiju u suradnji sa Zelenom Europskom Fondacijom, uz podršku Heinrich Böll Stiftung organizira seminar na temu zelene industrije u Hrvatskoj i Europi pod nazivom "Industrija, pa zelena?". Događaj će se održati u srijedu, 18. studenog od 11 do 16 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

 seminar
 
11.11.15
 

Besplatna edukacija o društvenom poduzetništvu za mlade nezaposlene osobe s područja Primorsko-goranske županije

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Akademiji društvenog poduzetništva i samozapošljavanja, za nezaposlene mlade osobe, u dobi od 18 do 29 godina, a koje nisu redovni studenti s područja Primorsko-goranske županije.  Akademija će sastoji od 10 dana besplatne edukacije, tijekom prosinca 2015. te siječnja i veljače 2016.

 edukacija
 
11.11.15
 

Informativno-edukativni seminari povodom raspisivanja natječaja za program Erasmus+ za 2016. godinu

Povodom novog natječaja Erasmus+ za 2016. Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje informativno-edukativne seminare za potporu pri prijavi projektnih prijedloga koji će se tijekom prosinca održati u Zagrebu.

 najava seminara
 
11.11.15
 

Poziv na radionicu Obnovljiva energija/obnovljiva kultura "Koji je sljedeći korak?"

Muzej za suvremenu umjetnost poziva na treću iz ciklusa međunarodnih interdisciplinarnih radionica na temu tehnologije, politike, umjetnosti, energije i održivosti koja će se održati 11. prosinca 2015. u prostoru MSU-ove Školice. Nastavak je to petogodišnjeg projekta objedinjavanja umjetnosti i znanosti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 najava