• Naslovnica
15.07.15

Zagrepčani, sudjelujte u foto natječaju "Kretanje mojim gradom"!

Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla... Objektivom fotoaparata "ulovite" različite zanimljive prometne situacije (dobre ili loše), sudjelujte u natječaju i osvojite vrijedne nagrade. Svoje nam fotke šaljite do 7. rujna 2015. Proglašenje najboljih radova i do...

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
23.07.15
 

Europska zaklada za mlade (European Youth Foundation) – potpore za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade poziva nevladine organizacije na prijavu za financiranje projekata. Zaklada nudi financiranje projekata nevladinih organizacija zemalja članica Europske unije koji se koncentriraju na rad u obrazovanju i kulturi na području Europe, aktivnosti koje promiču suradnju i razmjenu znanja te istraživanja pozicije mladih u društvu. Rok prijave je 1. listopada 2015.

 natječaj
 
23.07.15
 

Prijavite se na tematsko natjecanje DRUŠTVENE INOVACIJE i osvojite vrijedne novčane nagrade!

Ako želite učiniti naš planet boljim mjestom, stvoriti poslove, zaštititi okoliš i k tome stvoriti financijsku održivost poslovne prilike… Ako smatrate da možete ojačati gospodarski razvoj svoga područja… Ako smatrate da akademska zajednica treba ponuditi praktična rješenja sa stvarnim učinkom na društvo i na društveno-gospodarski razvitak…tada vam ovo natjecanje može pomoći  u razvoju vašeg inovativnog projekta koji će pridonijeti društvu !!! Prijave se šalju do 15. rujna 2015. godine, a konačni rok za prijavu konačnih prijava je 30. studenog 2015. godine.

 natječaj
 
23.07.15
 

Ljetna akademija članova savjeta mladih

Otvorene su prijave za prvu nacionalnu ljetnu Akademiju za članove savjeta mladih. U zajedničkoj organizaciji Udruge za mlade Alfa Albona, Udruge gradova, Zaklade Friedrich Ebert te Grada Labina, pozivaju se članovi lokalnih savjeta mladih na sudjelovanje u ljetnoj akademiji u svrhu usavršavanja znanja u području strukturiranog dijaloga i zakonskog okvira za savjete mladih. Prijave su otvorene do 15. kolovoza 2015.

 edukacija
 
17.07.15
 

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

Ministarstvo kulture je objavilo poziv Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Pravo podnošenja programa na Poziv imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za podnošenje prijava jest od 15. srpnja do 15. rujna 2015.

 
 
16.07.15
 

Objavljena DEKLARACIJA prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta

Deklaracija sadrži poruke i prijedloge koje više od dvjesto sudionika Hrvatskog ruralnog parlamenta, predstavnika različitih skupina dionika ruralnog razvoja u Hrvatskoj, upućuje donositeljima odluka na europskoj, nacionalnoj i na regionalnim razinama.

 ruralni razvoj
 
15.07.15
 

Zagrepčani, sudjelujte u foto natječaju "Kretanje mojim gradom"!

Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla... Objektivom fotoaparata "ulovite" različite zanimljive prometne situacije (dobre ili loše), sudjelujte u natječaju i osvojite vrijedne nagrade. Svoje nam fotke šaljite do 7. rujna 2015. Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada održat će se za vrijeme Europskog tjedna mobilnosti (16.-22. rujna).

 ODRAZ-ovi projekti
 
13.07.15
 

U Sarajevu održana radionica "Mladi u održivom lokalnom razvoju zajednice"

U Sarajevu se 18. i 19. lipnja 2015. održala prva dvodnevna radionica "Mladi u održivom lokalnom razvoju zajednice" u okviru projekta "Mladi i održivi razvoj - nove mogućnosti zapošljavanja". Na radionici je sudjelovala 21 mlada osoba s područja Bosne i Hercegovine. Predstavili su svoja iskustva i motivaciju za uključivanje u ovaj projekt.

 ODRAZ-ovi projekti