• Naslovnica
24.06.15

U Sarajevu održana prva dvodnevna radionica "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice"

U Sarajevu se 16. i 17. lipnja 2015. održala prva dvodnevna radionica "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice" u okviru projekta Žene i održivi razvoj - nove mogućnosti zapošljavanja. Na radionici su sudjelovale 24 žene s područja cijele Bosne i Hercegovine. Predstavljale su rad udruženja, lokalnih akcijskih grupa, općina, mreža, tvrtki i o...

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
30.06.15
 

Natječaj za projekte udruga usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge da se u skladu s ovim Pozivom prijave za financijsku potporu projektima usmjerenim podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. Rok za podnošenje prijava je 28. srpnja 2015.

 natječaj
 
29.06.15
 

Potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti

Grad Zagreb je objavio javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2013. - 2017. Rok za podnošenje zahtjeva je 29. srpnja 2015.

 natječaj
 
29.06.15
 

508. Plenarno zasjedanje EGSO-a

Na plenarnom zasjedanju održanom 27. i 28. svibnja 2015. sudjelovali su Neven Mimica, europski povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, Tanya Cox, predsjedateljica Europske radne skupine Beyond 2015, te Dimitris Avramopoulos, europski povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo.

 EGSO
 
26.06.15
 

Europe in my region: Fotografirajte uspješne projekte i osvojite put u Bruxelles!

Europska komisija foto natječajem "Europe in my region" želi čuti i vidjeti kako su EU projekti zaživjeli u vašoj zajednici! Sve što trebate učiniti jest fotografirati projekt za koji pouzdano znate da je nastao financiranjem iz EU fondova, kao i plakat ili billboard sa svim pripadajućim podacima te slikom zastave Europske unije. Prijave se zaprimaju do 28. kolovoza 2015.

 foto natječaj
 
26.06.15
 

U rujnu započinje poslijediplomski specijalistički studij "Priprema i provedba EU projekata"

U drugoj polovici rujna započet će provedba poslijediplomskog specijalističkog studija "Priprema i provedba EU projekata". Nositelj studija je Sveučilište u Zagrebu, a studij izvode: Pravni fakultet, Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet, Agronomski fakultet te Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba. Završetkom studija stječe se akademski naziv: Sveučilišni specijalist za EU projekte. Studij će trajati godinu dana, odnosno dva semestra.

 obrazovanje
 
24.06.15
 

U Sarajevu održana prva dvodnevna radionica "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice"

U Sarajevu se 16. i 17. lipnja 2015. održala prva dvodnevna radionica "Žene u održivom lokalnom razvoju zajednice" u okviru projekta Žene i održivi razvoj - nove mogućnosti zapošljavanja. Na radionici su sudjelovale 24 žene s područja cijele Bosne i Hercegovine. Predstavljale su rad udruženja, lokalnih akcijskih grupa, općina, mreža, tvrtki i obiteljskih gospodarstava.

 ODRAZovi projekti
 
24.06.15
 

Javni poziv za sufinanciranje ”tradicionalnih” LIFE projekata

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao tijelo nadležno za provedbu LIFE programa u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje "tradicionalnih" projekata iz programa LIFE 2014.-2020. za 2015. godinu (potprogram Klima i potprogam Okoliš).

 natječaj