• Naslovnica
13.04.15

Glasajte za projekt KREATIVNI EXPRESS - put vlakom od Rijeke do Dortmunda za stvaranje vizije Nove Europe razvojem kreativnih industrija

ODRAZ sudjeluje i podupire ideju projekta Kreativni Express. Radi se o epskom trans-regionalnom putovanju vlakom koje otkriva europski kreativni potencijal. Putovanje započinje u Rijeci, dolazi u Maribor i završava u Dortmundu te se vraća u Rijeku. Molimo vas da svojim glasom podržite ovaj projekt - glasati možete do nedjelje 19. travnja 2015. ...

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
15.04.15
 

Financijska podrška regionalnih zaklada za kratkoročne građanske akcije u lokalnoj zajednici

Natječaj "Naš doprinos zajednici" namijenjen je financiranju kratkoročnih građanskih akcija u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici. Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) registirane u RH. Rok za prijavu je 15. svibnja 2015. godine.

 natječaj
 
15.04.15
 

Konzultacije o natječajima za organizacije civilnog društva u okviru Europskog socijalnog fonda

U cilju što kvalitetnije pripreme za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014.-2020., Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira javno savjetovanje sa zainteresiranim predstavnicima organizacija civilnog društva o okvirnom planu natječaja koje planira objaviti u 2015. godini. Pozivaju se predstavnici OCD-a da se pridruže konzultacijama koje će se održati 23. travnja 2015. godine u 10 sati u Kući Europe (Augusta Cesarca 4, Zagreb).

 javno savjetovanje
 
14.04.15
 

Prvo predstavljanje istraživanja podataka o ljudskim stradanjima u ratu na području Hrvatske

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću organizira javno predstavljanje dijela rezultata višegodišnjeg istraživanja podataka o ljudskim stradanjima u ratu na području Hrvatske, koje će se održati u ovu srijedu, 15. travnja 2015., Kuća ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c, s početkom u 11:00 sati.

 predstavljanje istraživanja
 
14.04.15
 

Pridružite se manifestaciji Hrvatska Volontira 2015.!

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira, kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo ogroman značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

 volontiranje
 
13.04.15
 

Glasajte za projekt KREATIVNI EXPRESS - put vlakom od Rijeke do Dortmunda za stvaranje vizije Nove Europe razvojem kreativnih industrija

ODRAZ sudjeluje i podupire ideju projekta Kreativni Express. Radi se o epskom trans-regionalnom putovanju vlakom koje otkriva europski kreativni potencijal. Putovanje započinje u Rijeci, dolazi u Maribor i završava u Dortmundu te se vraća u Rijeku. Molimo vas da svojim glasom podržite ovaj projekt - glasati možete do nedjelje 19. travnja 2015. godine.

 inovacije
 
13.04.15
 

Financiranje projekata udruga koje se sustavno bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava i prava nacionalnih manjina

Ured za ljudska prava raspisao je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava udrugama za provedbu projekata u području zaštite, poštivanja i promicanja ljudskih prava za 2015. godinu. Rok za podnošenje prijave je 4. svibnja 2015. godine.

 natječaj
 
13.04.15
 

Sjednica EGSO-a u veljači: usvojena mišljenja

Kao što smo već izvijestili na stranicama ODRAZ-a, plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) u veljači obilježena je gostovanjem predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera koji je iznio svoj plan oporavka EU-a temeljen prvenstveno na Digitalnoj agendi i Energetskoj uniji.

 EGSO