• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
20.10.17
 

Erasmus+ KA3 – Podrška za reformu politike Zajedničke kvalifikacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET)

Cil poziva je povećanje zapošljivosti mladih i doprinos razvoju visoko stručne, kvalificirane i mobilne radne snage koja također koristi poduzećima te, s druge strane, pružanje podrške zajedničkom razvoju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Europi i općenito povećanje njihove kvalitete, relevantnosti i privlačnosti. Rok za prijavu je 31. siječnja 2018.

 natječaj
 
20.10.17
 

Program rada Europske komisije za 2018. i doprinos EGSO-a

Na listopadskoj plenarnoj sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora sudjelovao je Frans Timmermans, prvi potpredsjednik EK zadužen za donošenje boljih propisa, međuinstitucijske odnose, vladavinu prava i Povelju o temeljnim pravima. Razgovaralo se o Programu rada EK za sljedeću godinu.

 EGSO
 
18.10.17
 

Održana konferencija „Dobro upravljanje – pametno gospodarenje otpadom kao primjer“

18. listopada 2017. u Velikoj Gorici održana je konferencija "Dobro upravljanje - pametno gospodarenje otpadom kao primjer - Kako građani mogu doprinijeti održivom razvoju svoje lokalne zajednice". Konferencija je okupila 140 sudionika - predstavnike nadležnih tijela državne uprave, jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnike organizacija civilnog društva te druge relevantne sudionike i medije.

 suDjelujVG
 
13.10.17
 

Otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga Seed Money Facility

Seed Money Facility je instrument namijenjen pružanju podrške razvoju transnacionalnih projekata usklađenih s prioritetnim područjima Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR), neovisno o financijskom instrumentu u sklopu kojeg će se provoditi projekt. Rok prijave na poziv je 7. prosinca.

 natječaji
 
12.10.17
 

URBACT održava Infodan u Osijeku

Kako unaprijediti gradove u skladu s održivim razvojem? Kako uključiti građane u promišljanje i donošenje javnih politika? Što su URBACT-ovi Gradovi dobre prakse? Kako se pridružiti mrežama za transfer najboljih urbanih praksi? To su samo neka od pitanja na koja ćemo dati odgovor u petak 20. listopada 2017., na ovogodišnjem Infodanu programa URBACT koji će se održati u Muzeju Slavonije u Osijeku s početkom u 11 sati.

 URBACT
 
12.10.17
 

ACT Grupa predstavila Akcelerator za društvene poduzetnike

12. listopada u Zagrebu ACT Grupa predstavila je novi program potpore namijenjen društvenim poduzetnicima. Akcelerator za društvene poduzetnike odgovara na izazove s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj: nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Ovim programom osigurat će se poslovna podrška za razvoj i realizaciju novih projekata.

 društveno poduzetništvo
 
12.10.17
 

528. plenarno zasjedanje EGSO-a

Na 528. plenarnom zasjedanju EGSO-a, održanom 20. i 21. rujna u Bruxellesu, fokus je bio na budućnosti Europe. Rasprava se također vodila oko inicijative europskih građana da se zabrani korištenje glifosfata u poljoprivredi unutar Europske unije.

 EGSO