• Naslovnica
11.11.14

U Centru za kulturu Trešnjevka održana radionica "Održivi lokalni razvoj vođen zajednicom"

U sklopu projekta "Aktivni građani za Zagreb" 5. i 6. studenog 2014. godine u Centru za kulturu Trešnjevka održana je radionica za 25 sudionika - većinom predstavnika udruga s područja grada Zagreba. Polaznici su se tijekom dvodnevnog rada upoznali s konceptom održivog razvoja, novim pristupom lokalnom razvoju u EU, osnovnim principima organizi...

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
18.11.14
 

Trening "Socijalno poduzetništvo sada!"

Na Sardiniji će se od 11. do 18. veljače 2015. održati trening o socijalnom poduzetništvu - edukacija je namijenjena stručnjacima za rad s mladima, liderima mladih i socijalnim radnicima. Edukacija je usmjerena na istraživanje koncepta socijalnog poduzetništva kao inovativnog načina za rješavanje socijalnih problema.  Rok za prijavu je 23. siječnja 2015.

 edukacija
 
17.11.14
 

Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici - prvi natječaj u okviru Fondova EGP-a i Kraljevine Norveške

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je natječaj za prijavu građanskih akcija u lokalnim zajednicama. Natječaj je otvoren za prijave udruga i zaklada (koje nisu osnovane od strane javnih institucija) registriranih u RH. Rok za prijavu: do 14. siječnja 2015. godine.

 natječaj
 
17.11.14
 

Nacionalna konferencija o programu URBACT III

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja u suradnji s programom URBACT III  organizira nacionalnu konferenciju koja će se održati 24. studenog 2014. u Zagrebu (Muzej Mimara). Na konferenciji će se predstaviti program i nove prilike koje se nude gradovima u nadolazećem financijskom razdoblju Europske unije 2014-2020.

 najava događanja
 
17.11.14
 

Mobilizacija građana za socio-ekonomsku uključenost i zaštitu ljudskih prava - KORAK NAPRIJED, NATRAG DVA

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava GONG u suradnji s Kućom ljudskih prava organizira konferenciju koja će okupiti aktiviste organizacija i inicijativa civilnog društva, sindikate, stručnjake s fakulteta i iz škola te druge zainteresirane građane i građanke. Konferencija će se održati 10. prosinca s početkom u 9:30 sati u Zagrebu (Hotel International, Miramarska 24)

 najava događanja
 
14.11.14
 

Ministarstvo gospodarstva objavilo jedan natječaj i dva javna poziva

Riječ je o javnom natječaju za dodjelu financijske potpore udrugama koje djeluju u području zaštite potrošača za provedbu projekata savjetovanja potrošača za razdoblje 2014.-2015. godine te javnim pozivima za poticanje razvoja gospodarskog okruženja ulaganjem u širokopojasnu infrastrukturu i razvoj gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama kroz pomoć jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 natječaj
 
14.11.14
 

Poziv na seminar u Italiji o upravljanju i vidljivosti projekata usmjerenih prema mladima

Seminar u Italiji Are You/th Visible? održat će se od 14. do 21. veljače 2015. u mjestu Recoaro Terme, a namijenjen je svima s iskustvom sudjelovanja u internacionalnim projektima.

 seminar
 

Prijavite se na eODRAZ!

  • Natječaji
  • Edukacije
  • Civilno društvo
  • Događanja
  • Održivi razvoj
  • Zanimljivosti