• Naslovnica
16.03.15

Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2015.!

Prvi Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se od 30. svibnja - 5. lipnja 2015. Obilježava se diljem Europe u cilju poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Organizirajte se i promovirajte svoju inicijativu tijekom ETOR-a. Krenite sada - prijavite se i djelujte!

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.04.15
 

Osvojite poslovnu stipendiju za pisanje i provedbu EU projekata

Institut za menadžment i portal Poticaji.info osigurali su jednu stipendiju kojom će stipendirati polaznika koji u kratkim crtama napiše najbolju projektnu ideju. Rok za prijavu je 24. travnja 2015.

 natječaj
 
20.04.15
 

Financijska potpora udrugama za projekte čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2015. godini. Cilj natječaja je financijskom potporom udrugama omogućiti provedbu projekata vezanih uz održivi razvoj hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja  i/ili načine rješavanja  postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima. Rok za prijavu je 7. svibnja 2015.

 natječaj
 
20.04.15
 

Sedmo izdanje Europskog tjedna mladih - pridružite se proslavi!

Europski tjedan mladih obilježava se između 27. travnja i 10. svibnja 2015. u 33 europske zemlje. Fokus ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih su programi mobilnosti koji mladima mogu pomoći u otključavanju njihovog potencijala za zapošljavanje i za sudjelovanje u društvu.

 događanja
 
20.04.15
 

Prijavite svoje sudjelovanje na Danima otvorenih vrata udruga 2015.!

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine za udruge organizira Dane otvorenih vrata udruga u razdoblju od 28. - 30. svibnja 2015. Na Danima otvorenih vrata građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Rok za prijavu je 4. svibnja 2015.

 civilno društvo
 
20.04.15
 

Fine niti lokalnih razvoja - Forum za prehrambeni suverenitet u Sisku

Četvrti po redu Forum za prehrambeni suverenitet ove će se godine održati u Sisku u razdoblju od 13. do 14. svibnja 2015. godine. Posebnost ovogodišnjeg foruma je posjet dr. Vandane Shive, svjetski poznate aktivistice u borbi za slobodu sjemena i prevlast životne, prirodne logike brige za Zemlju i ljude.

 lokalni razvoj
 
18.04.15
 

Večer održive urbane mobilnosti u Europskom parlamentu (13. travnja 2015., Bruxelles)

Europski parlament je iskazao priznanje europskim mrežama CIVINET, organiziranjem večeri održive mobilnosti u zgradi Parlamenta. Domaćin je bio zeleni parlamentarac Keith Taylor iz Velike Britanije, koji je uvodno pozdravio predstavnike svih europskih CIVINET-a.

 CIVINET
 
15.04.15
 

Financijska podrška regionalnih zaklada za kratkoročne građanske akcije u lokalnoj zajednici

Natječaj "Naš doprinos zajednici" namijenjen je financiranju kratkoročnih građanskih akcija u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u toj zajednici. Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade, ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) registirane u RH. Rok za prijavu je 15. svibnja 2015. godine.

 natječaj