• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
27.03.17
 

Dodjela financijskih sredstava udrugama u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017.

Pozivaju se udruge koje su programski usmjerene za rad u području prevencije ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga da prijave za financijsku potporu projekte koji doprinose prevenciji ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga. Rok za prijavu je 20. travnja 2017.

 natječaj
 
27.03.17
 

Pokretanje nagrada RegioStars 2017.

Nagrade RegioStars prepoznaju dobre prakse u regionalnom razvoju i ističu originalne i inovativne projekte koji su privlačni i inspirativni ostalim regijama. Smatrate da javnost treba biti upoznata s vašim projektom i da vaš projekt zaslužuje nagradu? Prijavite ga najkasnije do 10. travnja.

 natječaj
 
27.03.17
 

Članstvo u EU: postignuća i izazovi pružanja boljih usluga građanima (23. i 24. ožujka 2017., Malta)

Jedan od značajnih izazova u EU je kako Uniju približiti građanima. Imajući u vidu taj zadatak, III. grupa Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) koja okuplja predstavnike organizacija raznih interesa, organizirala je sastanak u okviru malteškog predsjedništva EU-om.

 Konferencija EGSO-a
 
24.03.17
 

Otvorene prijave za drugi Hrvatski ruralni parlament!

Hrvatska mreža za ruralni razvoj-HMRR poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na drugom Hrvatskom ruralnom parlamentu koji će se održati od 20. - 22. travnja u Međimurju. Sudjelovanje je besplatno, a prijave se zaprimaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 5. travnja 2017.

 HRP2017
 
22.03.17
 

Okrugli stol o planiranju održive mobilnosti u gradovima

Želite saznati više o tome što je to Plan održive urbane mobilnosti u gradovima (SUMP), kako funkcionira, koje novosti donosi u planiranju, što su to master planovi prometnih funkcionalnih regija, o projektu izrade SUMP-a Grada Siska, zašto je sudjelovanje građana važno... Pridružite nam se na okruglom stolu o planiranju održive mobilnosti u gradovima, koji će se održati u četvrtak 13. travnja 2017. s početkom u 11:00 sati u prostoru HKD Napredak u Zagrebu (Bogovićeva 1/I. kat).

 održiva mobilnost
 
21.03.17
 

Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima

UDD - Udruga za demokratsko društvo organizira seminar za predstavnike organizacija civilnoga društva i lokalnih samouprava Grada Zagreba "Za odgovorno i transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima",  koji  će se održati 23. i 24. ožujka 2017. godine, u Zagrebu, u Hotelu International, Miramarska 24, u okviru istoimenog projekta.

 seminar
 
20.03.17
 

Napredak politika ruralnog razvoja u Jugoistočnoj Europi: Periodični osvrt

Ovaj periodični osvrt rezultat je suradnje predstavnika organizacija civilnog društva koje se bave ruralnim razvojem na području pet država: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Osvrt je izradio ODRAZ u suradnji s nacionalnim koordinatorima u sklopu projekta "Platforma za ruralni razvoj Jugoistočne Europe".

 ODRAZ-ovi projekti