• Naslovnica
 • 04.12.17

  U Zagrebu održana radionica u sklopu projekta CIMULACT

  30. studenog 2017., u prostorijama restorana Matis, održana je radionica i predstavljanje projekta CIMULACT u sklopu kojih smo s 60-tak suradnika i kolega razgovarali o poželjnoj budućnosti.

  saznajte više
 • 27.11.17

  Održana dvodnevna radionica ˝Od ideje do projekta˝

  U Zagrebu je 23. i 24. studenog 2017. održana radionica za predstavnike gradskih ureda, organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata te ostalim zainteresiranim građanima sa zagrebačkog područja. Tijekom dva dana, 25 polaznika je kroz teorijski i praktični rad naučilo kako dobru ideju pretvoriti u uspješan projekt.

  saznajte više
 • 14.11.17

  Intervju s direktoricom ODRAZ-a

  Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje su akt...

  saznajte više
 • 24.10.17

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

  Je li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više
 • 14.11.17

  Put Ljubljane do Zelene prijestolnice Europe - studijski posjet članova mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE

  Mreža CIVINET Slovenija - Hrvatska - JIE organizirala je od 9. do 10. studenog 2017. studijsko putovanje na temu održive mobilnosti i primjera dobrih praksi u Ljubljani. Kao šampion na području recikliranja, Ljubljana se sve više afirmira u uvođenju cjelovitog kružnog gospodarstva, inventivnoj borbi protiv invazivnih biljaka i gradskoj proizvod...

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
08.12.17
 

Natječaj za dodjelu Europske nagrade za mlade „Karlo Veliki”

Otvorene su prijave za Nagradu za mlade Karlo Veliki za 2018. za sve mlade stare od 16 do 30 godina koji rade na projektu s europskom dimenzijom. Prijaviti se možete do 29. siječnja 2018. a Parlament snažno ističe važnost prijave u grupama ili organizacijama. Prva nagrada dobiva 7.500 eura, druga 5.000 i treća 2.500 eura.

 nagradni natječaj
 
04.12.17
 

U Zagrebu održana radionica u sklopu projekta CIMULACT

30. studenog 2017., u prostorijama restorana Matis, održana je radionica i predstavljanje projekta CIMULACT u sklopu kojih smo s 60-tak suradnika i kolega razgovarali o poželjnoj budućnosti.

 CIMULACT
 
04.12.17
 

Natječaj Vijeća Europe za nacionalne treninge za edukaciju o ljudskim pravima

Vijeće Europe otvorilo je poziv za održavanje nacionalnih treninga za edukaciju o ljudskim pravima u okviru programa Mladi za demokraciju. Interes za sudjelovanje mogu iskazati nevladine organizacije, javne institucije i/ili mreže koje žele organizirati trening u 2018., a Vijeće Europe pružit će im financijsku i stručnu podršku. Rok za iskaz interesa je 20. prosinca 2017.

 natječaj
 
04.12.17
 

Otvorene prijave za šestu generaciju polaznika Škola poduzetnosti

Forum za slobodu odgoja raspisao je poziv za sudjelovanje u programu Škola poduzetnosti za mlade, nezaposlene stručnjake te studente koji dolaze s područja Grada Zagreba. Program je besplatan za sudjelovanje, a održat će se od 18. do 21. prosinca 2017. Rok za prijavu je 13. prosinca.

 edukacija
 
04.12.17
 

529. plenarno zasjedanje EGSO-a

Na 529. plenarnom zasjedanju EGSO-a, održanom 18. i 19. listopada u Bruxellesu naglasak je bio na ostvarenju čiste integrirane mobilnosti te na budućnosti Europe kao zajednice koja nadilazi tehnička i ekonomska pitanja.

 EGSO
 
01.12.17
 

Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi

Ovim Pozivom financirat će se aktivnosti jačanja kapaciteta ciljanih skupina u području sudioničkog upravljanja u kulturi i podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju u kulturi, razvoj i/ili uspostava modela sudioničkog upravljanja u kulturi, priprema i provedba kulturnih i umjetničkih programa te razvoj suradnje i umrežavanja u području sudioničkog upravljanja u kulturi. Rok za prijavu je 28. veljače 2018.

 natječaj
 
01.12.17
 

Poziv za projektne prijedloge za kulturne i kreativne prostore i gradove

U okviru programa Kreativna Europa otvoren je Poziv za projektne prijedloge za kulturne i kreativne prostore i gradove. Cilj je Poziva potpora inovacijama u kulturnom i kreativnom sektoru za koju je odvojeno 1,5 milijuna eura. Rok za prijavu je 5. veljače 2018.

 natječaj