• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
26.03.20
 

Podrška za građanske Ad hoc akcijske projekte - Brzi odgovori na krizna stanja

Fond za aktivno građanstvo raspisao je javni Poziv za Ad hoc akcijske projekte koji će biti trajno otvoren do kolovoza 2023. odnosno sve do utroška ukupnog iznosa od 215 000 eura. Prijave za brze financijske potpore u iznosu od 1 000 do 5 000 eura obrađivat će se u mjesečnom ritmu, počevši od 15. travnja.

 natječaj
 
26.03.20
 

Online radionica Nacionalne zaklade “Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u okolnostima novonastale krize oko epidemije koronovirusama, obavještava da će sve ranije planirane besplatne radionice biti emitirane preko online kanala. Tako će radionica "Osiguranje kvalitetne provedbe projekata financiranih iz javnih izvora" biti dostupna putem programa Skype u utorak, 7. travnja 2020.  godine.

 online radionice
 
11.03.20
 

Održana radionica Od ideje do projekta u sklopu projekta Odrazi se znanjem

5. ožujka 2020. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu ODRAZ je održao radionicu ˝Od ideje do projekta: upravljanje projektnim ciklusom - pristup logičke matrice˝. Studenti su se kroz teorijski i praktični rad upoznali s fazama upravljanja projektnim ciklusom i stekli znanja i vještine za pisanje projektnog prijedloga.

 OdraziSeZnanjem
 
11.03.20
 

Otvoreni su prvi pozivi Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj

Otvoreni su prvi pozivi za financijsku podršku velikim projektima i Ad-hoc akcijskim projektima u okviru Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj koji je financiran sredstvima Financijskog mehanizama Europskog gospodarskog prostora u razdoblju 2014. - 2021. Riječ je o prva dva poziva, od ukupno šest planiranih, usmjerena organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Prijave na trajno otvoreni Poziv se zaprimaju od 15. travnja 2020., a za podrške u rasponu od 1.000 do 5.000 eura je osigurano  215.000 eura.

 natječaj
 
10.03.20
 

549. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 22. i 23. siječnja 2020. održana 549. plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
10.03.20
 

Potrebna nam je ekonomija dobrobiti koja funkcionira u interesu građana i planeta

EU je pod pritiskom da odgovori na višedimenzionalne izazove koji proizlaze iz desetljeća ekonomskih poremećaja, migracijske krize, društvenog nezadovoljstva i degradacije okoliša. Kao što je EGSO ustvrdio u mišljenju usvojenom u siječnju, EU se za dobro svojih građana mora brzo promijeniti.

 Novosti iz EGSO-a
 
09.03.20
 

Održana edukacija o dobrom upravljanju na Ekonomskom fakultetu u sklopu projekta Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu

U sklopu projekta "Odrazi se znanjem - pokreni zajednicu" 5. ožujka 2020. na Ekonomskom fakultetu održana je edukativna radionica ˝Međusektorska suradnja i dobro upravljanje˝. 30-ak studenata imalo je mogućnost naučiti o 12 načelima dobrog upravljanja. Poseban naglasak stavljen je na potrebu za međusektorskom suradnjom i objašnjena uloga obrazovanja za održivi razvoj.

 OdraziSeZnanjem