• Naslovnica
 • 19.02.18

  Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2018.!

  Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već četvrtu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijati...

  saznajte više
 • 12.02.18

  Trening o izradi i provedbi Planova održive urbane mobilnosti za gradove iz Slovenije i Hrvatske

  Otvorene su prijave za sudjelovanje na besplatnom treningu o izradi i provedbi Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) za najmanje 20 predstavnika gradova iz Slovenije i Hrvatske, koji će se održati od 20.-23. ožujka 2018. u Rovinju (Hotel Eden). Do pune kvote od najviše 30 sudionika, mogućnost prijave imaju i ostali relevantni dionici. Edukac...

  saznajte više
 • 14.11.17

  Intervju s direktoricom ODRAZ-a

  Iza ODRAZ-a stoji 17 godina rada, niz uspješnih projekata i aktivnosti usmjerenih prema dobrobiti zajednice. U intervjuu za Hinu, direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić dotaknula se aktivnosti kojima smo se bavili ove godine: na koji način je projekt ˝Dijalog o mobilnosti u Zagrebu˝ utjecao na budućnost lokalnog razvoja u Zagrebu, koje su akt...

  saznajte više
 • 24.10.17

  Pogledajte novi ODRAZ-ov film: Dijalogom do bolje mobilnosti u gradskim kvartovima

  Je li gradnjom infrastrukture posao gradske uprave završen ili je to tek početak puta prema održivom gradu? Koliko je važno graditi društvo na temeljima komunikacije i dijaloga? Na koji način građani i gradska uprava mogu međusobnom suradnjom učiniti našu zajednicu uključivom i održivom, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.02.18
 

Otvoreno novo savjetovanje o Nacrtu Pravila za sufinanciranje projekata OCD-a ugovorenih u okviru programa EU za 2018.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske otvorio je novo savjetovanje o Nacrtu Pravila za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2018. Savjetovanje je otvoreno do 9.ožujka 2018.

 e-Savjetovanja
 
20.02.18
 

INFO DANI o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima OCD-a iz javnih izvora u 2018.

Ured za udruge i ove godine organizira info dane na kojima sudjeluju svi davatelji financijskih sredstava te predstavljaju natječaje koje planiraju raspisati u tekućoj 2018. godini. Tijekom čitavog događanja bit će omogućen video prijenos. Rok za prijavu je 20. veljače.

 info dani
 
20.02.18
 

Obilježavanje Europskog dana žrtava kaznenih djela 22. veljače

Na Europski dan žrtava kaznenih djela koji se održava 22. veljače, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima poziva sve građane na podizanje glasa za prava žrtava. Kampanjom ˝Biraj 116 006! Biraj podršku!˝ žele  pokazati da je u redu potražiti pomoć i potaknuti osobe u potrebi da učine prvi korak i nazovu njihovu liniju.

 događanja
 
19.02.18
 

Sudjelujte u Europskom tjednu održivog razvoja 2018.!

Otvorene su prijave za Europski tjedan održivog razvoja (ETOR), koji se uspješno provodi već četvrtu godinu za redom od 30. svibnja do 5. lipnja. Prošlogodišnji ETOR 2017. imao je 4.031 registriran događaj koji su se odvijali u 30 europskih zemalja te su privukli oko 360.000 sudionika! ODRAZ-Održivi razvoj zajednice koordinator je ove inicijative u Hrvatskoj. Veselimo se mnogim zanimljivim i kreativnim aktivnostima koje će biti registrirane ove godine! Prijaviti se možete do 30. svibnja 2018.

 ESDW2018
 
16.02.18
 

Sufinanciranje projekata u 2018. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je Poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2018. godini prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Program je koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja. Rok za podnošenje zahtjeva je 5. ožujka 2018.

 natječaj
 
16.02.18
 

Zaklada Kultura nova objavila Program podrške 2018.

Zaklada Kultura nova je objavila u okviru Programa podrške 2018 Javni poziv za predlaganje projekata u dvije kategorije: osmišljavanje međunarodnih suradničkih projekata i putovanje u inozemstvo radi selekcije programa. Rok za prijavu je 21. ožujka.

 natječaj
 
16.02.18
 

Predstavljanje knjige Generacija osujećenih. Mladi u Hrvatskoj na početku 21. stoljeća

Institut za društvena istraživanja u Zagrebu poziva zainteresirane na promociju knjige "Generacija osujećenih. Mladi u Hrvatskoj na početku 21. stoljeća" (urednice Vlasta Ilišin i Vedrana Spajić Vrkaš) koja će se održati u ponedjeljak, 19. veljače 2018.