• Naslovnica
 • 18.12.18

  ODRAZ dobitnik nagrade "SJAJ 2018." za promociju održivog razvoja

  U Zagrebu je 14. prosinca 2018. održana svečana dodjela nagrada Hrvatske udruge poslodavaca tvrtkama za održivo i društveno odgovorno poslovanje (HUP DOP), u sklopu koje su dodijeljene i nagrade SJAJ 2018. za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti. Za civilno društvo priznanje je dobio ODRA...

  saznajte više
 • 28.12.18

  ODRAZ preveo i uredio strip o Globalnim ciljevima održivog razvoja

  ODRAZ je preveo i uredio strip pod nazivom Naš planet i 17 ciljeva, edukativni strip o Globalnim ciljevima održivog razvoja, kako bi djeci objasnili važnost očuvanja našeg planeta te učitelje motivirali da uče djecu o odgovornom ponašanju prema drugim ljudima, prirodi i okolišu. Autorica stripa je Margreet de Heer, a izrađen je u sklopu inicija...

  saznajte više
 • 20.12.18

  Održana edukacija za studente i predstavnike udruga o novim konceptima prostorno-prometnog urbanog planiranja

  U sklopu projekta "Planiraj i kombiniraj!" 13. i 14. prosinca 2018. u prostoru HKD Napretka u Zagrebu održana je dvodnevna edukacija o planiranju održive mobilnosti u gradovima za studente Fakulteta prometnih znanosti, Arhitektonskog fakulteta, Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (studij prostorno planiranje i regionalni ra...

  saznajte više
 • 18.12.18

  U Zagrebu održan međunarodni skup o održivoj urbanoj mobilnosti

  6. prosinca 2018. u prostoru HKD Napretka održan je međunarodni skup o održivoj urbanoj mobilnosti, koji je ODRAZ kao Tajništvo mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE organizirao u suradnji s Gradom Zagrebom, Udrugom gradova u RH i projektom CIVITAS Prosperity. Na skupu je sudjelovalo preko 70 sudionika - prometnih stručnjaka, predstavnika gradov...

  saznajte više
 • 14.12.18

  Uspješno održana radionica Od ideje do projekta

  U Zagrebu je 4. i 5. prosinca 2018. održana radionica za predstavnike gradskih ureda, organizacija civilnog društva i poslovnih subjekata te ostalim zainteresiranim građanima sa zagrebačkog područja. Tijekom dva dana, 25 polaznika je kroz teorijski i praktični rad naučilo kako dobru ideju pretvoriti u uspješan projekt.

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
17.01.19
 

Što Europa čini za mene? Budućnost poslovanja, digitalno tržište i EU

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vas poziva na događanje "Što Europa čini za mene? Budućnost poslovanja, digitalno tržište i EU", u Kući Europe u ponedjeljak 21. siječnja 2019. godine s početkom u 17 sati. Glavne teme druženja bit će Europa i jedinstveno digitalno tržište, Europa i mladi poduzetnici te Startup Europa.

 predavanje
 
14.01.19
 

Objavljen poziv za 2019. u okviru Europskih snaga solidarnosti

Europska komisija objavila je novi poziv na podnošenje prijedloga za aktivnosti u okviru Europskih snaga solidarnosti. Za potporu aktivnostima mladih vezanima uz solidarnost 2019. bit će dostupno više od 96 milijuna eura. Rokovi za prijavu projekata su od 5. veljače do 1. listopada 2019., ovisno o vrsti aktivnosti.

 natječaj
 
11.01.19
 

Informativna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv "Suradnja organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika

Ured za udruge organizira informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv "Suradnja organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika". Radionica će se održati u utorak, 22. siječnja 2019., u Zagrebu, s početkom u 10.00 sati. Točno mjesto održavanja bit će objavljeno naknadno. Na radionici će biti pojašnjena svrha i uvjeti prijave na Poziv.

 radionica
 
11.01.19
 

Interreg Dunav – poziv na informativni dan i najava 3. Poziva na dostavu projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Dunav, organizira informativni dan koji će se održati se održati 29. siječnja 2019. s početkom u 10:30 sati u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, Miramarska cesta 22 u Zagrebu. Info dan se organizira sa svrhom upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 3. Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

 info dan
 
11.01.19
 

Počinje provedba nove Strategije EU-a za mlade za razdoblje 2019.- 2027.

Krajem studenog 2018., na sjednici Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije, usvojena je Strategija EU-a za mlade, za nadolazeće osmogodišnje razdoblje. Osmišljavanju Ciljeva za mlade značajno je doprinijelo i više od 2.500 mladih iz Hrvatske, koliko ih se kroz konzultacije u sklopu 6. ciklusa strukturiranog dijaloga uključilo u proces izrade nove EU strategije za mlade.

 mladi
 
10.01.19
 

Objavljen Kalendar natječaja i poziva Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u 2019. godini

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, sukladno svojim strateškim ciljevima, planira u 2019.godini uložiti 43,5 milijuna kuna u financijske podrške organizacija civilnoga društva i to za višegodišnjeinstitucionalne podrške te višegodišnje oblike Razvojne i programske suradnje i oprativne programe Nacionalne zaklade.

 natječaj
 
10.01.19
 

Glasam za Europu - poziv na radionicu za razradu projektnih ideja u sklopu programa Europa za građane 2014.-2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira radionicu za razradu projektnih ideja u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, koje će se održati u utorak, 22. siječnja 2019. godine, u Kući Europe, Ulica Augusta Cesarca 4, s početkom u 10:00 sati.

 radionica