• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

27 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
21.10.16
 

ERASMUS+: Suradnja s civilnim društvom u području mladih

Cilj ovog poziva je osigurati strukturnu potporu u obliku bespovratnih sredstava za poslovanje europskih nevladinih organizacija (ENVO-i) i mreža na razini EU-a koje su aktivne u području mladih. Rok za prijavu je 29. studeni 2016.

 natječaj
 
21.10.16
 

ERASMUS+: Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada

Cilj programa je premostiti jaz između područja obrazovanja i poslovanja, unaprijediti važnost obrazovanja i osposobljavanja za potrebe tržišta rada i povećat izvrsnost te podnošenje prijedloga za poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (VET) radi razvijanja obrazovanja na temelju rada. Rok za prijavu je 17. siječnja 2017.

 natječaj
 
19.10.16
 

Održana radionica "Lokalni održivi razvoj vođen zajednicom"

U Mjesnom odboru Cvjetni trg 13. i 14. listopada 2016. održana je prva od ukupno pet ODRAZ-ovih edukativnih radionica namijenjenih građanima, zaposlenicima gradske uprave, OCD-ima i građanskim inicijativama s područja Zagreba.

 ODRAZovi projekti
 
19.10.16
 

Bolonjski primjer uspješne suradnje grada i građana

U skopu projekta "Participativno upravljanje prirodnim resursima" koji se provodi na području Velike Gorice, od 5.-7. listopada 2016. posjetili smo grad Bolonju, gdje smo se imali prilike upoznati s brojnim primjerima uspješne suradnje grada i građana u području upravljanja javnim dobrima poput gradskih parkova i drugih javnih prostora. Na studijskom putovanju sudjelovalo je 40-ak predstavnika gradske uprave Velike Gorice, lokalnih komunalnih tvrtki, udruga i medija.

 studijsko putovanje
 
19.10.16
 

Jednokratna podrška za međufinanciranje u okviru Programa Europa Plus u 2016.

Nacionalna zaklada je, uvažavajući otežane financijske uvjete za djelovanje organizacija civilnoga društva u 2016. godini, objavila vremenski ograničene i ciljane inačice Programa Europa Plus i to prvenstveno za međufinanciranje, ali i za predfinanciranje odobrenih projekata iz fondova Europske unije. Pozivi su otvoreni zaključno do 31. listopada 2016.

 natječaj
 
18.10.16
 

Sredstva Europskog socijalnog fonda namijenjena poticanju darovitih i visokomotiviranih učenika

U okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom " Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini". Rok za dostavu projektnih prijedloga je 12. prosinca 2016.

 natječaj
 
18.10.16
 

Prijavite se ili predložite EY Poduzetnika godine 2016.!

EY Poduzetnik godine je najprestižniji globalni projekt namijenjen nagrađivanju najuspješnijih poduzetnika. Natjecanje završava u Monte Carlu gdje se pobjednici iz svih zemalja svake godine okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine. Prijave za sudjelovanje u trećem hrvatskom izdanju poduzetničkog Oscara otvorene su do 31. listopada 2016.

 natječaj