• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

33 stručne publikacije i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
03.06.20
 

Održan prvi dio on-line radionice o budućnosti javnog prijevoza

Na platformi ZOOM je 2. lipnja 2020. za 60-ak članova mreže CIVINET Slo-Hr-JIE i ostale zainteresirane sudionike iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije održan prvi dio radionice "Budućnost javnog prijevoza - nove tehnologije, inovacije i planski razvoj". Radionicu je organizirao ODRAZ-Održivi razvoj zajednice kao Tajništvo mreže u suradnji s Gradom Koprivnicom u sklopu Interreg projekta LowCarb - Capacity Building for Integrated Low-Carbon Mobility Planning.

 CIVINET
 
01.06.20
 

Evaluacija Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba - treća radionica

Pozivamo članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Grada Zagreba i ostale zainteresirane na treću radionicu u procesu evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba (SRLJP 2017.-2020.) koja će se održati u ponedjeljak 15. lipnja 2020. od 11 do 13 sati u prostoru ZgForuma (Gajeva 27). Rok za prijavu: 8. lipnja 2020.

 ZgAktiv
 
28.05.20
 

LIFE Info Webinar, 3.6.2020., 10-12 h

3. lipnja održat će se Info Webinar za sve potencijalne prijavitelje i one koji na ovogodišnjem natječaju prijavljuju projektni prijedlog iz prioritetnog područja Prilagodba na klimatske promjene.

 webinar
 
21.05.20
 

Pozivamo studente i mlade stručnjake da sudjeluju na on-line edukativnoj radionici o održivoj mobilnosti

Radionica je namijenjena studentima prometnih znanosti, urbanizima, arhitekture i sl. Mogu se pridružiti i svi ostali kojima je ova tema interesantna. Teme koje će se obraditi: urbanizam, promet i participativno planiranje, iskustvo uvođenja planova održive urbane mobilnosti (SUMP) u malim gradovima, inovativna pametna rješenja za parkiranje na primjeru aplikacije WePark, planiranje sustava javnih bicikala Nextbike u vrijeme COVID-19. Radionica će se održati 28. svibnja 2020. na platformi ZOOM od 11 do 13.30 sati. Rok za prijavu je 25. svibnja.

 online radionica
 
21.05.20
 

Nacionalna zaklada najavljuje online radionicu: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnog društva

Na portalu financijskepodrske.hr otvorene su prijave na online radionicu "Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnog društva" koju će 2. lipnja održati Volonterski centar Osijek. Rok za prijavu je do 29. svibnja 2020. Radionica se održava: 02.06.2020. (10:00h) - 02.06.2020. (12:00h)

 online radionica
 
21.05.20
 

Civilno drušvo u doba korone: Nema stvarne obnove bez civilnog društva

Tijekom pandemije koronavirusom postalo je jasno da vlade same ne mogu prevladati brojne izazove s kojima se građani i dalje suočavaju: civilno društvo nije samo ključna komponenta demokratskih sustava, već je i neophodan akter u osiguravanju socijalne pravde u partnerstvu s dionicima iz drugih sektora, ističe se u zajedničkoj izjavi supredsjedatelja EGSO-a za civilno društvo.

 Novosti iz EGSO-a
 
20.05.20
 

On-line radionica "Budućnost javnog prijevoza - nove tehnologije, inovacije i planski razvoj"

Iskoristite priliku i poslušajte predavanja renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka iz područja održive mobilnosti i saznajte nešto više o temama kao što su intermodalnost, gradski prijevoz, SUMP, nove tehnologije, mikromobilnost i planiranje javnog prijevoza u doba krize. Radionicu organizira Grad Koprivnica u suradnji s ODRAZ-om, tajništvom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u sklopu EU projekta LowCarb. Radionica će se održati na on-line platformi ZOOM 2. i 9. lipnja 2020. od 10 do 12. 30 sati. Rok za prijavu je 29. svibnja 2020.

 CIVINET