• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

28 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
20.06.17
 

Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijanog fonda za financiranje troškova rada pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama te povećanje njihove socijalne uključenosti i integracije. Rok za prijavu je 21. srpnja 2017.

 natječaj
 
19.06.17
 

Okruglim stolom "Održivi gradovi i zajednice" ODRAZ obilježio Europski tjedan održivog razvoja

Posljednji dan Europskog tjedna održivog razvoja i Međunarodni dan zaštite okoliša 5. lipnja obilježili smo okruglim stolom na kojem smo razgovarali o ulozi gradova u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Na okruglom stolu, kojeg smo organizirali u sklopu projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu" te u suradnji s Udrugom gradova u RH, okupilo se 50-ak predstavnika udruga, gradova, fakulteta, javnih institucija i privatnih tvrtki.

 ODRAZ-ovi projekti
 
19.06.17
 

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu objavilo poziv za Program malih financijskih potpora 2017.

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu objavilo je poziv za program malih financijskih potpora za 2017.-2018. Veleposlanstvo ovim programom poziva sve hrvatske organizacije civilnog društva da se prijave za financiranje projekata, radionica, seminara i / ili da dovedu američkog stručnjaka na seminar, radionicu ili neku sličnu edukativnu aktivnost. Rok za prijavu je 7. srpnja 2017.

 natječaj
 
16.06.17
 

U Rijeci održan 2. CIVINET Forum

2. CIVINET Forum održan je 9. lipnja u Rijeci. Na skupu se okupilo 70-ak članova mreže za održivu mobilnost CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE te drugi zainteresirani dionici za temu održivog prometa. Tema 2. Foruma bila je "Planiranje i upravljanje održivim prometom: planovi i realizacije". Forum je bio posvećen 11. Globalnom cilju održivog razvoja: Održivi gradovi i zajednice, a organizirali su ga ODRAZ, Tajništvo CIVINET-a te Grad Rijeka kao koordinator Mreže.

 CIVINET
 
16.06.17
 

Otvorene prijave za natječaj "Reach for Change - Budi promjena"

Tele2 i Zaklada Reach for Change otvorili su prijave za ovogodišnje projekte "Reach for Change - Budi promjena", koji se moraju odnositi na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti izražavanja djece. Rok za prijavu je 1. srpnja 2017.

 natječaj
 
16.06.17
 

Poziv na konferenciju “Na putu prema integraciji – značaj volontiranja u pružanju podrške izbjeglicama”

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira nacionalnu konferenciju pod nazivom "Na putu prema integraciji - značaj volontiranja u pružanju podrške izbjeglicama" koja će se održati u utorak, 27. lipnja 2017. u Hotelu International (Miramarska 24, Zagreb) u trajanju od 10:00 do 15:00 sati.

 konferencija
 
14.06.17
 

Poziv na transferne radionice projekta Participativno upravljanje prirodnim resursima - Rijeka, Zadar, Koprivnica, Osijek

Udruga gradova u RH u suradnji s udrugama DOOR, ODRAZ, ZMAG i Gradom Velika Gorica poziva zainteresirane predstavnike jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva na prijavu i sudjelovanje na transfernim radionicama projekta ''Participativno upravljanje prirodnim resursima''. Organiziranje transfernih radionica dio je projektnih aktivnosti planiranih u četiri grada (Koprivnica, Osijek, Rijeka i Zadar) s ciljem jačanja kapaciteta gradova, općina i udruga za uspostavljanje sustava izrade i praćenja provedbe javnih politika za upravljanje prirodnih resursa.

 ODRAZ-ovi projekti