• Naslovnica
29.12.14

{VIDEO} Lokalni razvoj vođen zajednicom

Osnovne informacije o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. možete naći u krakom animiranom filmu, kojeg smo pripremili kako bismo širu javnost informirali o načelima takvog razvoja i animirali građane da se okupe i pokrenu aktivnosti u svojim zajednicama.

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
03.03.15
 

Sastanak stručnjaka Ujedinjenih naroda o povezivanju znanosti i javnih politika (Zagreb, 2.- 3. ožujak 2015.)

Direktorica ODRAZ-a, Lidija Pavić-Rogošić sudjeluje na sastanku stručnjaka u području održivog razvoja, koji se tijekom dva dana bave nacrtom poglavlja o povezivanju znanosti i politika (UN Expert Group Meeting on the Science-Policy Interface).

 ODRAZOVE vijesti
 
03.03.15
 

Jana "Voda s porukom" i u 2015. godini pomaže da ostvarite svoje projekte

Jamnica d.d. poziva sve udruge i druge neprofitne organizacije sa sjedištem u RH čije je područje djelovanja volontiranje, radionice osobnog razvoja, projekti koji imaju ekološku vrijednost i ideju, te projekti koji prepoznaju vrijednost ljudskih socijalizatora da se prijave na donacijski natječaj Jana - Voda s porukom "Mijenjam sebe, mijenjam svijet". Rok za prijavu je 20. ožujka 2015.

 natječaj
 
03.03.15
 

Plenarna sjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora - siječanj 2015.

Ulazak u novu godinu donio je i nastavak aktivnosti u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru (EGSO) Europske unije. Na plenarnoj sjednici u siječnju, usvojena mišljenja vezala su se pretežno uz prioritete Europske unije za pametan, održiv i uključiv razvoj u skladu sa strategijom Europa 2020.

 EGSO
 
27.02.15
 

U Rijeci održana 2. opća skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska i radionica posvećena primjerima dobre prakse urbane mobilnosti

U prostoru riječke Gradske vijećnice 20. veljače 2015.  je održana 2. Generalna skupština mreže CIVINET Slovenija - Hrvatska. Bila je to prilika za susret članova mreže, pregled aktivnosti mreže u 2014. godini te najavu novih i zanimljivih aktivnosti koje slijede u 2015. godini. U okviru Opće skupštine prikazan je niz primjera projekata održive mobilnosti iz Hrvatske i Slovenije.

 CIVINET
 
27.02.15
 

Pridruži se Labaratoriju ideja i osvoji put u Bruxelles!

U Zagrebu će se 23. i 24. ožujka okupiti 20 mladih iz cijele Hrvatske koji će zajedno iskemijati prijedlog za promjenu života mladih. Laboratorij je otvoren za sve mlade od 18 do 30 godina - prethodno iskustvo, obrazovanje i znanje engleskog nisu uvjet. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2015.! Labaratoriji ideja su platforme diljem Europe koje mladima pružaju priliku da stvore konkretne prijedloge za akciju i promjenu!

 mladi
 
25.02.15
 

Javni poziv za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije namijenjen neprofitnim organizacijama

Ministarstvo gospodarstva objavilo je poziv čiji je prioritet da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije. Poziv će ostati otvoren do iskorištenja sredstva.

 natječaj
 
24.02.15
 

Javni poziv za program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Ministarstvo turizma je objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva". Više od 24 milijuna kuna namijenjeno je za razvojne turističke projekte, a javni poziv je otvoren do 30. ožujka 2015.

 natječaj