• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
26.06.19
 

Zaklada "Kultura nova" objavila Program podrške 2019. s rokom prijave 3. rujna 2019.

Bespovratna sredstva bit će dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti za provođenje programa/projekata u 2020. godini te za višegodišnje programe/projekte koji se provode u 2020., 2021. i 2022. godini.

 natječaj
 
26.06.19
 

Konferencija "Produbljivanje ekonomske i monetarne unije: potrebne mjere i reforme"

Europski dom Slavonski Brod u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj organizira konferenciju "Produbljivanje ekonomske i monetarne unije: potrebne mjere i reforme", koja se održava u petak 28. lipnja 2019. u Kući Europe u Zagrebu.

 događanja
 
26.06.19
 

543. plenarna sjednica EGSO-a

U Bruxellesu je 15. i 16. svibnja 2019. održana 542. plenarna sjednica Europskoga gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO).

 Novosti iz EGSO-a
 
24.06.19
 

Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta "pametnih gradova i općina"

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost daje "pametnim gradovima i općinama" 8 milijuna kuna za sufinanciranje projekata primjene koncepta "pametnih gradova i općina" s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana.

 natječaj
 
21.06.19
 

U Kranju održan 4. CIVINET Forum

Nakon Zagreba, Rijeke i Varaždina, četvrti po redu CIVINET Forum održan je 14. lipnja 2019. u slovenskom Kranju pod temom "Uključivanjem građana do promjene prometnih navika". Organizatori su bili Mestna občina Kranj i mreža CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, čije je ODRAZ tajništvo. Na Forumu su predstavljeni primjeri uključivanja građana u proces prostorno-prometnog planiranja iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.

 CIVINET
 
21.06.19
 

Poziv na zagrebačku premijeru predstave "Neshvaćeni i zanemareni"

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir i Dramski studio Dodir(i) pozivaju na premijeru predstave "Neshvaćeni i zanemareni" koja će biti izvedena u Zagrebu 27. lipnja 2019. Svi sudionici pripadnici su specifične jezično-kulturne manjine gluhoslijepih i gluhih osoba, koji će ovim putem prenijeti publici vlastitu percepciju svijeta u kojem žive putem d-o-d-i-r-a, a istovremeno pokušati približiti svoju svakodnevicu.

 događanja
 
20.06.19
 

Na plenarnoj sjednici EGSO-a raspravljano o Strategiji dugoročnog smanjenja emisije stakleničkih plinova u EU-u

Na plenarnoj sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) održanoj 20. lipnja 2019. raspravljalo se o ˝Strategiji dugoročnog smanjenja emisije stakleničkih plinova u EU-u˝, uz sudjelovanje Maroša Šefčoviča, potpredsjednika Komisije zaduženog za energersku uniju.

 Novosti iz EGSO-a