• Naslovnica
29.12.14

{VIDEO} Lokalni razvoj vođen zajednicom

Osnovne informacije o novom pristupu lokalnom razvoju u EU 2014.-2020. možete naći u krakom animiranom filmu, kojeg smo pripremili kako bismo širu javnost informirali o načelima takvog razvoja i animirali građane da se okupe i pokrenu aktivnosti u svojim zajednicama.

saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

24 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
27.02.15
 

U Rijeci održana 2. opća skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska i radionica posvećena primjerima dobre prakse urbane mobilnosti

U prostoru riječke Gradske vijećnice 20. veljače 2015.  je održana 2. Generalna skupština mreže CIVINET Slovenija - Hrvatska. Bila je to prilika za susret članova mreže, pregled aktivnosti mreže u 2014. godini te najavu novih i zanimljivih aktivnosti koje slijede u 2015. godini. U okviru Opće skupštine prikazan je niz primjera projekata održive mobilnosti iz Hrvatske i Slovenije.

 CIVINET
 
27.02.15
 

Pridruži se Labaratoriju ideja i osvoji put u Bruxelles!

U Zagrebu će se 23. i 24. ožujka okupiti 20 mladih iz cijele Hrvatske koji će zajedno iskemijati prijedlog za promjenu života mladih. Laboratorij je otvoren za sve mlade od 18 do 30 godina - prethodno iskustvo, obrazovanje i znanje engleskog nisu uvjet. Prijave su otvorene do 15. ožujka 2015.! Labaratoriji ideja su platforme diljem Europe koje mladima pružaju priliku da stvore konkretne prijedloge za akciju i promjenu!

 mladi
 
26.02.15
 

Europa 2020. u drugom planu Junckerova plana za oporavak?

Junckerov plan za oporavak europskog gospodarstva te budućnost Strategije Europa 2020., kojoj predstoji revizija, bile su ključne teme na plenarnoj sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), održanoj 18. i 19. veljače 2015. u Bruxellesu, uz otvoreno pitanje koliko je Europska komisija uopće predana tim ciljevima ili i Strategiji Europa 2020 prijeti sudbina odumiranja kao što je bio slučaj s Lisabonskom strategijom.

 EGSO
 
25.02.15
 

Javni poziv za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije namijenjen neprofitnim organizacijama

Ministarstvo gospodarstva objavilo je poziv čiji je prioritet da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije. Poziv će ostati otvoren do iskorištenja sredstva.

 natječaj
 
24.02.15
 

Javni poziv za program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

Ministarstvo turizma je objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva". Više od 24 milijuna kuna namijenjeno je za razvojne turističke projekte, a javni poziv je otvoren do 30. ožujka 2015.

 natječaj
 
23.02.15
 

Poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je Poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera/-ica između 18 i 30 godina koji će zajedno raditi na kampanji za spriječavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj. Rok za prijavu: do 18. ožujka 2015. godine

 natječaj
 
20.02.15
 

Natječaj za donacije Svjetlo na zajedničkom putu 2015.

Hrvatska elektroprivreda d.d. je raspisala Javni natječaj za dodjelu donacija u 2015. godini. Natjecati se mogu udruge, klubovi i ustanove, registrirani u Republici Hrvatskoj, prema uvjetima navedenima u oglasu za natječaja. Natječaj je otvoren do 13. ožujka 2015. godine.

 natječaj