• Naslovnica
 • 18.05.16

  Prijavite se na Forum CIVINET-a!

  U ime hrvatskog tajništva mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE, pozivamo vas na Forum CIVINET, koji će se održati 3. lipnja 2016. u Zagrebu (Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1.). Ovim skupom obilježavamo prve tri godine uspješnog rada mreže. Pridružit ćemo se i programu Pedalafesta, koji ogranizira Udruga Sindikat biciklista od 2. do 4...

  saznajte više
 • 19.05.16

  Dan otvorenih vrata ODRAZ-a

  ODRAZ se već petu godinu za redom pridružuje manifestaciji "Dani otvorenih vrata udruga" u organizaciji Ureda za udruge. Za sve zainteresirane, vrata otvaramo u utorak 24. svibnja 2016. od 10:00- 13:00 sati, na adresi Lj. Posavskog 2/4 u Zagrebu. Pridružite nam se u našem radnom prostoru!

  saznajte više
 • 03.03.16

  Otvorene prijave za Europski tjedan održivog razvoja 2016.!

  Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja. Pozivamo vas da se aktivno uključite i svojim aktiv...

  saznajte više
 • 13.05.16

  Održan trening o analizi javnih politika i izradi izvještaja iz sjene

  Nizozemska stručnjakinja Suzanne Bakker održala je u Zagrebu od 4. do 6. svibnja 2016. trodnevni trening o analizi javnih politika i izradi izvještaja iz sjene u okviru projekta "Edukacijom, podrškom i promocijom dobrog upravljanja na lokalnoj razini".

  saznajte više
 • 29.04.16

  Započela serija susreta s građanima u sklopu projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu"

  Susret s građanima Črnomerca održan u utorak 26. travnja 2016. bio je prvi u nizu skupova koji se pod nazivom "Kretanje mojim kvartom" održavaju u okviru projekta "Dijalog o mobilnosti u Zagrebu". U večernjim satima u prostoru mjesnog odbora Bartol Kašić okupilo se 50-ak sudionika - vijećnika Gradske četvrti Črnomerec i njenih odbora, pre...

  saznajte više

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

27 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
30.05.16
 

Poziv na informativni dan i radionicu „Znanost s društvom i za društvo“

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u petak 3. lipnja 2016., u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14) s početkom u 9:30 sati održat će se nacionalni informativni dan i radionica za horizontalnu aktivnost Obzora 2020 "Znanost s društvom i za društvom" o provedbi Obzor 2020 projekta, otvorenom pristupu, otvorenoj znanosti, rodnoj dimenziji, etici, sudjelovanju javnosti, znanstvenoj edukaciji; odgovornom istraživanju i inovacijama (RRI - Responsible Research and Innovation) te novim natječajima.

 radionica
 
23.05.16
 

"Reach for Change-Budi promjena" - natječaj za projekte za dobrobit djece

Tele2 i međunarodna Zaklada Reach for Change iz Švedske i ove će godine odabrati tri projekta kojima je cilj unaprijediti kvalitetu života djece. Svaki od projekta dobit će 180.000 kuna financijske pomoći te nefinancijsku pomoć kroz podršku djelatnika Tele2 i Zaklade Reach for Change. Rok za prijavu je 1. srpnja 2016.

 natječaj
 
20.05.16
 

Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sufinancirat će sportske programe poticanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u 2016. godini koje provode udruge u sustavu sporta. Rok za prijavu je 15. lipnja 2016.

 natječaj
 
20.05.16
 

Objavljen najveći natječaj za mikro, mala i srednja poduzeća

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom "Kompetentnost i razvoj MSP" kroz koji je osigurano ukupno 867 milijuna kuna za mikro, mala i srednje poduzeća. Prijave na natječaj primat će se od 1. lipnja 2016. do 31. prosinca 2016., odnosno do iskorištenja sredstava.

 natječaj
 
20.05.16
 

Dodjela priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša u 2016.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode objavilo je javni natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća na području zaštite okoliša. Priznanja i nagrade dodjeljuju se za više područja - za poslovni sektor, jedinice lokalne samouprave, udruge i odgojno-obrazovne ustanove. Rok za prijavu je 26. lipnja 2016.

 natječaj
 
19.05.16
 

Objavljeno drugo kvartalno istraživanje u sklopu projekta "Povjerenje u lokalnu filantropiju"

Drugo kvartalno istraživanje Zaklade Slagalica, koje je obuhvatilo prvo tromjesečje odnosno preriod siječanj-ožujak 2016., ukazalo je na porast aktivnosti u civilnom sektoru ali i na to da su organizacije civilnog društva osjetljive na potrebe svojih zajednica.

 lokalna filantropija
 
19.05.16
 

Dan otvorenih vrata ODRAZ-a

ODRAZ se već petu godinu za redom pridružuje manifestaciji "Dani otvorenih vrata udruga" u organizaciji Ureda za udruge. Za sve zainteresirane, vrata otvaramo u utorak 24. svibnja 2016. od 10:00- 13:00 sati, na adresi Lj. Posavskog 2/4 u Zagrebu. Pridružite nam se u našem radnom prostoru!

 DOVU2016