• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

27 stručnih publikacija i priručnika, on-line narudžba te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
30.06.16
 

Umirovljenici i RWE u akciji!

Povodom treće godišnjice poslovanja na hrvatskom tržištu opskrbe električnom energijom, tvrtka RWE Hrvatska pokreće donacijski natječaj pod nazivom "Umirovljenici i RWE u akciji!" Cilj natječaja je poticanje inicijativa,projekata i kampanja aktivnog provođenja umirovljeničkih dana naših starijih sugrađana. Rok za prijavu je 1. kolovoza 2016.

 natječaj
 
30.06.16
 

Otvorene prijave za sudjelovanje na Zelenoj akademiji 2020!

Institut za političku ekologiju zajedno s partnerima raspisuje poziv za prijave na petu po redu Zelenu Akademiju 2020 koja će se održati na Visu od 20. do 26. kolovoza 2016. Zelena Akademija je program političkog obrazovanja sastavljen od niza predavanja, diskusija i radionica. Rok za prijavu je 10. srpnja 2016.

 edukacija
 
29.06.16
 

Europska agenda za istraživanje i inovacije - doprinos provedenog savjetodavnog procesa u 30 zemalja

Ovaj prvi kratki prikaz (policy brief) dosadašnje provedbe projekta CIMULACT sažeto prikazuje metodologiju i rezultate konzultacija s građanima, provedenih u 30 europskih zemalja. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je jedan od 30 partnera u projektu, zadužen za provedbu aktivnosti u Hrvatskoj te jedina hrvatska udruga koja provodi projekt iz Obzora 2020.

 ODRAZ-ovi projekti
 
29.06.16
 

[VIDEO] Mišljenje mladih o pitanju migracija u Europi

Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) svake godine od 2010. organizira događanje "Tvoja Europa, tvoje mišljenje!" na kojem okuplja mlade učenike iz svih zemalja EU kako bi zajedno raspravljali o relevantnim temama za mlade i Europu. Ovogodišnja tema bila je posvećena pitanju migracija i izbjegličke krize u Europi.

 #YEYS2016
 
28.06.16
 

U Primoštenu održan posljednji trening-blok "Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj"

U Primoštenu smo 16. i 17. lipnja 2016. održali peti dvodnevni trening-blok "Škole za dobro upravljanje i participativni razvoj" u okviru projekta "Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini". Na treningu je sudjelovalo 25 predstavnika i predstavnica s područja četiri županije: Sisačko-moslavačke, Šibensko-kninske, Zagrebačke i Grada Zagreba.

 ODRAZ-ovi projekti
 
28.06.16
 

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2017. godinu

Ministarstvo kulture objavilo je Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2017. godinu. Pravo podnošenja programa na temelju Poziva imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine. Rok za prijavu je 26. kolovoza 2016.

 natječaj
 
28.06.16
 

Nacionalno sufinanciranje LIFE projekata Europske unije

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ove su godine osigurali nacionalno sufinanciranje za projekte koji se u 2016. prijavljuju na natječaj LIFE programa Europske unije.

 natječaj