• Naslovnica

Javne politike

ODRAZ aktivno doprinosi oblikovanju i praćenju provedbe javnih politika.

saznajte više

Edukacija

Programi provjereni u višegodišnjoj primjeni kontinuirano se prate i usklađuju s potrebama njihovih korisnika.

saznajte više

Publikacije

31 stručna publikacija i priručnici te preko 600 naslova u našoj knjižnici.

saznajte više
13.10.19
 

Posjetili smo Maker Faire Zagreb 2019.

Festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva Maker Faire Zagreb održan je u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, 12. i 13. listopada 2019. Lidija Pavić-Rogošić iz ODRAZ-a i Zrinko Rebrina iz Grada Zagreba, koji rade na provedbi projekta Urban M, posjetili su festival i družili se s Radionom i FabLabom. Urban M promovira i unapređuje 'maker spaces' - zajedničke prostore stvaranja u Zagrebu

 Urban M
 
10.10.19
 

Sudjelovali smo na 17. CIVITAS Forumu u Grazu

Ovogodišnja konferencija CIVITAS Forum održana je od 2. do 4. listopada pod temom "Povratak u budućnost", referirajući se na prvi Forum koji je održan 2003. godine upravo u Grazu. 17. izdanje najvećeg europskog događanja održive mobilnosti okupilo je preko 650 sudionika iz 43 zemalja - CIVITAS zajednicu, predstavnike gradova, akademike, praktičare te brojne druge dionike.

 CIVINET
 
10.10.19
 

Predstavljanje projekta društveno korisnog učenja studentima EFZG-a!

Za 70-ak studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji pohađaju kolegij "Istraživanje tržišta", 30. rujna 2019. predstavili smo projekt #OdraziSeZnanjem - pokreni zajednicu i osam udruga u kojima će najmotiviraniji studenti imati mogućnost angažmana i rada na konkretnim zadacima promocije i vidljivosti udruga u paru sa studentima s Grafičkog fakulteta tijekom zimskog semestra 2019./20.

 OdraziSeZnanjem
 
10.10.19
 

Poziv na sudjelovanje u radionici projekta IDEA: Predstavljanje IKT alata za borbu protiv energetskog siromaštva kroz energetsko savjetovanje

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) organizira radionicu projekta "IDEA: Novi smjer u energetskom savjetovanju" koja će se održati u četvrtak, 17. listopada 2019. u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), s početkom u 18:00 sati.

 radionica
 
09.10.19
 

Pridružite se raspravi o umjetnoj inteligenciji. Dajemo riječ vama i vašem krugu prijatelja i kolega!

Organizirajte sastanak i pozovite 4-8 svojih prijatelja i poznanika, npr. sportski klub, školu, obitelj, susjede, kolege s fakulteta ili posla, kako bi razgovarali o umjetnoj inteligenciji, njeznoj budućoj upotrebi i vašim granicama u odnosu na njen razvoj. Sastanak možete organizirati najkasnije do 30. studenog 2019., pri čemu nije potrebno prethodno znanje o temi, a jedini preduvjet za sudjelovanje je da imate najmanje 18. godina. ODRAZ je suradnik u istraživačkom projektu The Human Brain Project i jedan od 132 pridružena partnera iz 20 zemalja te je zadužen za provedbu ovog procesa u Hrvatskoj.

 Human Brain Project
 
07.10.19
 

Direktorica ODRAZ-a dobitnica je nagrade za životno djelo za aktivan doprinos Inicijativi CIVITAS!

Direktorica ODRAZ-a Lidija Pavić-Rogošić je 4. listopada 2019. u Grazu dobila nagradu za životno dijelo za aktivan doprinos Inicijativi CIVITAS, zajedno s kolegama iz Slovenije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Belgije, Mađarske i Rumunjske. Nagrada je ove godine, u sklopu 17. CIVITAS Foruma, dodijeljena prvi puta.

 OdraziSe
 
30.09.19
 

Održan prvi trening-blok i studijsko putovanje u sklopu "Modularnog trening-programa o održivom razvoju i organiziranju zajednice"

U sklopu projekta "Održivi razvoj društva kreće od mladih", od 26. do 28. rujna 2019. u Eko centru Zlatna Greda održan je prvi trening-blok Modularnog trening-programa, za čiju provedbu je zadužen ODRAZ.  U edukaciju je uključeno 25 predstavnika Prve ekonomske škole i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te predstavnici ostalih zainteresiranih srednjih škola i organizacija civilnog društva s područja grada Zagreba.

 MladiZnajuOdrživo